Marka tescili sorgulama işlemi nasıl yapılır? E-Devlet üzerinden marka tescili nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

Marka tescili sorgulama işlemi nasıl yapılır E-Devlet üzerinden marka tescili nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 19:54

Ticari bir malı diğer benzer ürünlerinden ayırmaya yarayan ve bu özellikleri temsil eden terime marka tescili denmektedir. Bu terim ticaret hukuku ve markalar hukuku terimidir. Marka tesciline ait üründe şekil, biçim, renk, ölçü ve yapısal farklar gibi özellikler söz konusudur. Bir ürününün marka tescilinin nasıl öğrenildiği ve sorgulamasının nasıl yapıldığına dair detayları derledik.

Haberin Devamı

Marka tescil işlemleri markası olan her kurum ya da birey için oldukça önemlidir. Bu işlemleri yerine getiren kişilerin bir markası olur. Bu marka tescillenmiştir yani patenti kendilerindedir. Ürünlerini tanıtabilir ve ticaretini yapabilirler. Üretilen ürünün markasının tüm özelliklerini marka tescili içermektedir. Tescilli markanın sorgulanmasıyla ilgili işlemleri resmi sitelerden gerçekleştirebilirsiniz.

 Marka Tescili Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

 Marka tescili sorgulama işlemlerine Türk Patent Enstitüsü bakmaktadır. Bu kurumun online sitesine girerek işlemler bölümünden marka tescili sorgulama yapabilirsiniz. Markasının tescillenmesini bekleyen kişiler resmi evraklarıyla ilgili takipleri bu alandan yapabilirler.

 Marka sorgulama işlemi yapılarak benzer olan ve risk durumunda olan diğer markalarla karşılaşılır. Bu durumda markanın üretilmeden benzerliklerden kurtulmasını sağlar. Marka tescili sorgulama işlemi için https://www.turkpatent.gov.tr/ sitesinden faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

 E-Devlet Üzerinden Marka Tescili Nasıl Öğrenilir?

 Türk Patent ve Marka Kurumu marka tescili öğrenme konusunda https://www.turkiye.gov.tr/turk-patent-ve-marka-kurumu sitesiyle destek olmaktadır. E devlet üzerinden yapılacak işlemleri görebilmek için öncelikle kullanıcı adı ve şifreyle e devlet sisteminize girmeniz gerekmektedir. Bilindiği gibi e devlet kullanıcı adı ve şifresi sadece kişiye özgüdür.

 Sisteme girdikten sonra e devlet üzerinde direk olarak hizmetler bölümüne ulaşacaksınız. Buradaki bölüm sistemin kişilere hangi konularda hizmet verdiğine dair çeşitli başlıkları içermektedir. Bu başlıklar içerisinden marka tesciliyle ilgili olan bir başlığı seçerek sayfaya ulaşmalısınız. Sonrasında ise markayla ilgili bazı bilgileri girmeniz gerekecektir.

 E devlet üzerinden marka tescili öğrenmek yerine Türk Patent ve Marka Kurumu bu konuda daha doğru bilgileri sizlere sunmakla görevlendirilmiştir. Marka başvurusunun incelenmesini e devlet üzerinden takip edebilirsiniz. Sistem üzerinde kimlik doğrulama adımlarından sonra arama yerine sorgulamaya dair sözcükleri yazarak destek almanız mümkündür. Marka başvurusunun incelenmesi e devlet üzerinde yer alan marka kurumunun görevidir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!