Malta bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

Malta bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 18:03

Malta bayrağı anlamı; Beyaz zemin üzerinde kırmızı eşit iki dikey şeritten oluşmaktadır. Bayrağın gönder bölümü beyaz, diğer bölüm kırmızıdır. Göndere yakın üst bölümde Aziz George’ un temsili haç da kırmızı renkte işlenmiştir. Haç’ın içinde ise Aziz George elinde mızrakla görülmektedir. Malta Bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Malta bayrağı kırmızı ve beyaz iki şeritten meydana gelmiştir. Göndere yakın olan beyaz kısmın üst bölüm içinde ise Haç bulunmaktadır. Haç’ın içinde de Aziz George at üzerinde ve elinde kılıcıyla görülmektedir. Aziz George burada Ejderha avcısı olarak betimlenmektedir. Malta bayrağı 1964 yılından bugüne yürürlükte bulunmaktadır.

MALTA BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Malta bayrağı, beyaz ve kırmızı renklerden oluşmaktadır. Malta 21 Eylül 1964 yılından İngiltere’den bağımsızlığını alarak resmi bayrağını kullanmaya başlamış bulunmaktadır. Kırmızı ve beyaz Malta bayrağı ilk defa 1789 yılında Malta yönetimi tarafından kullanılmıştır. Bayrağa anlam veren gri Haç olarak bilinmektedir. Haçın o günkü İngiltere Kralı George tarafından Malta halkına II. Dünya savaşındaki başarıları dolayısıyla vermiştir.

Malta Cumhuriyet’le yönetilmektedir. Resmi dili Maltaca, Sami diller ve Avrupa birliği resmi dilleri arasındadır. Yerli halkın konuştuğu dil Maltız’dır. Malta’ da resmi dil olarak 1934 yılına kadar İngilizce konuşulmaktaydı. Malta 2004 yılında Avrupa Birliğine girmiştir. Para birimi Euro’dur.

BAYRAKTA HANGİ RENKLER BULUNUR? RENKLERİN ANLAMLARI

Malta bayrağında kırmızı ve beyaz renkler bulunmaktadır. Beyaz kısım gönder tarafını kırmızı kısım ise bayrağın dalgalanan kısmını oluşturmaktadır. İki eşit dikey şerit olarak görülen bayrakta beyaz ve kırmızı renkler bulunmakta, beyaz bölümün üst kısmında Krallığı temsil eden haç bulunmaktadır. Kale şeklinde işlenen taç Krallığın dostluk ve savaş vurgusuna dikkat çekmektedir. Armanın solunu zeytin dalı süslerken sağını da defne dalı süslemektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!