LYS ne zaman? 2017 LYS sınav tarihleri

Güncelleme Tarihi:

LYS ne zaman 2017 LYS sınav tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 14:39

LYS sınav tarihleri için araştırmalar başladı. YGS'de baraj puanına ulaşıp alan sınavlarına girme hakkı elde eden adaylar, bir yandan sınav giriş belgelerini edinmeye çalışırken bir yandan da sınav tarihlerini merak ediyor. 2017- ÖSYS kapsamındaki sınav 5 oturumda gerçekleşecek, bu yıl sınavda ilk kez açık uçlu sorular da yer alacak. Peki, LYS ne zaman?

Haberin Devamı

LYS için çok az bir süre kaldı, hazırlıklar hız kazandı. Adaylar, 5 oturumda oluşan sınav öncesinde son tekrarlarını yaparken bir yandan da sınav yerleri bilgisinin de yer aldığı LYS giriş belgesini edinmeye çalışıyor. Peki, iki haftalık bir sürece yayılacak LYS ne zaman? İşte 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı tarihleri ve LYS sınav yerleri sorgulama sayfası!

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden sorgulayabiliyorlar.

LYS SINAV GİRİŞ YERLERİ TIKLA ÖĞREN

LYS OTURUMLARI NE ZAMAN?

LYS’ye girecek üniversite adaylarının heyecanla beklediği LYS oturumları şu şekilde;

LYS 1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 11 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 135 dakika
LYS 2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika
LYS 3: Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika
LYS 4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 10 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika
LYS 5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 14.30, 120 dakika

ÖSYM’DEN SON UYARILAR

Haberin Devamı

ÖSYM, 10 Haziran'da başlayacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek adaylar için, çekimleri 6 ilde gerçekleşen ve sınav kurallarının yer aldığı bir film hazırladı.

LYS adaylarından, bu yıl ilk kez sorulacak kısa cevaplı soru çeşitleri, daha önceden ÖSYM'ye bildirilmeyen astım spreyi-insülin pompası gibi araç ve gereç ile sınava gelmemeleri ve sınavda yanlış işaretleme yapmamaları konularına dikkat etmeleri istendi.

İstanbul’da LYS günü toplu ulaşım ücretsiz

LYS sınavlarında toplu ulaşım araçlarının öğrenci ve görevlilere ücretsiz hizmet vermesini içeren önerge, Teklif Karar olarak görüşülerek Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Kararın, öğrenci ve görevlilerin sınav yerlerine rahat ulaşabilmesi için alındığı belirtildi.Karara göre; 2017- ÖSYS kapsamında 10 11 17 18 Haziran 2017 tarihlerindeki Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrenci ve görevliler, 07.00 16.00 saatleri arasında sınav giiş veya görevli belgelerini ibraz ederek; İETT Otobüsleri, Otobüs A.Ş. Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Motorları, Tramvay, Metro, Hafif Metro, Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvayını ücretsiz kullanaca

AÇIK UÇLU SORULAR İLK KEZ OLACAK

Bu yıl LYS'de ilk kez adaylara kısa cevaplı sorulardan oluşan açık uçlu soruların yöneltileceği anımsatılan filmde, "Kısa cevaplı sorular, cevabı bir sözcük veya bir sayıdan oluşan ve adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan veya kodlanan sorulardır. Bu soru çeşidine dikkat etmeniz önemli." uyarısı yapıldı.
Adaylara sınavın başlamasına 15 dakika kala bina girişlerinin kapatılacağı ve bu saatten sonra içeriye hiçbir adayın alınmayacağı hatırlatıldı.
Sınava girecek adaylar için geçerli kimlik kartlarının T.C. nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya süresi geçerli pasaport olduğuna işaret edilen filmde, yeni T.C. kimlik belgesi için başvuran adayların, ilgili nüfus idaresinin verdiği "resimli nüfus cüzdanı talep belgesi (e-imzalı ya da ıslak imzalı) ile de sınava girebilecekleri bilgisi paylaşıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!