LYS 2017 matematik sınavı süresi! LYS kaç saat sürüyor?

Güncelleme Tarihi:

LYS 2017 matematik sınavı süresi LYS kaç saat sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 09:09

LYS kaç saat sürüyor sorusuna cevap arayan vatandaşlar, iyi bir üniversitede eğitim görmek için ter döken yakınlarının sınavdan ne zaman çıkacağını sorgulamaya başladı. LYS 2017 matematik sınav süresi hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, sınavın kaç dakika süreceğini internet üzerindne sorgulamaya başladı. Peki, LYS kaç saat sürüyor? İşte, konuyla ilgili detaylar detaylar?

Haberin Devamı

LYS 1 matematik sınavı kaç dakika sürecek sorusu, evlatlarıyla birlikte sınav alına giden ebeveyn ve yakınlar tarafından araştırılmaya başlandı. Üniversite hayali kuran on binlerce gencin ter dökeceği LYS 1 matematik sınavı, saat 10.00'da başlayacak. Adaylari, sınava son 15 dakika kala salonlara alınacak. Peki, LYS 1 matematik sınavı kaç dakika sürecek? İşte, sınavla alakalı bazı detaylar

LYS 1 KAÇ SAAT SÜRECEK?

11 Haziran 2017 Pazar günü yapılacak olan LYS-1, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecektir. LYS-1'de Matematik Testi yer alacaktır. Testte 80 soru bulunacak.

Adaylar, LYS-1’de sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

Matematik Testinde 3 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar sorunun cevabı olan rakamı cevap kâğıdının ilgili alanında yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kâğıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır.

Haberin Devamı

SALONA GİRİŞLER ERKEN SAATTE GERÇEKLEŞTİ

Sayısal ve eşit ağırlık bölümü öğrencileri için önemli olan matematik  oturumunu İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu'nda izledik. Adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren kampus kapısına gelmeye başladı. 08.30'dan itibaren ise salonlara alındılar. Bazıları sınavın 10.00'da başlayacak olmasına rağmen, geç kalmamak için bir buçuk saat öncesinden sınav olacağı binaya giriş yaptı. Abdülkadir Taşdemir, dün olduğu gibi bugün de 'emanetçi' tezgahını üniversitesinin önünde kurdu. Çanta, telefon gibi sınava sokulamayan eşyaları 3'er liradan emanet olarak aldı. Üzerlerine isimlerini yazdığı eşyaları, kimlik göstermeleri karşılığında çıkışta adaylara teslim edecek.

 

BAKMADAN GEÇME!