Louis Pasteur neyi buldu ya da icat etti? Louis Pasteur buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Louis Pasteur neyi buldu ya da icat etti Louis Pasteur buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 15:29

Geçmişte yaşamış bilim adamlarının ortaya koyduğu çalışmalar insanlık tarihi için oldukça önemli sayılabilecek boyutta olmaktadır. Fransız asıllı bilim adamı Louis Pasteur da bu bağlamda ele alınması gereken biri olarak ifade edilmektedir. Louis Pasteur özellikle sağlık alanında yaptığı buluşlarla dikkat çekmektedir. Peki, Louis Pasteur neyi buldu ya da icat etti? Louis Pasteur buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Louis Pasteur'ın buluşları günümüzde de geçerliliğini korumaktadır. En önemli buluşlarından biri de herkesin bildiği kuduz aşısı buluşu olmaktadır

 Louis Pasteur Neyi Buldu Ya Da İcat Etti?

 Louis Pasteur yaşadığı dönemde kuduz hastalığından pek çok kişinin hayatını kaybettiğine şahit olmuştur. Bunun üzerine geliştirdiği kuduz aşısı ile insanlığa önemli katkılar sağlamıştır. Louis Pasteur kendi adıyla benzer özellik gösteren Pastörizasyon adı verilen yöntemi bulmuştur. Kimya konusunda da çalışmalar yapan Louis Pasteur bu dalda yardımcı profesör unvanını almıştır.

 Ecole Normale adını verdiği ilk üniversitesinde istediği doğrultuda bir laboratuvar kurarak çalışmalarını devam ettirmiştir. Bu laboratuvarda özellikle kuduz ve şarbon hastalığı gibi virüslerin neden olduğu hastalıklar üzerinde çalışmalar yapmıştır. Louris Pasteur tıp doktoru olmadığı için tıp alanında yaptığı çalışmalar bu alandaki yetkin kişiler tarafından eleştirilmektedir.

Haberin Devamı

 Louris Pasteur Buluşları Ve Bilime Katkıları

 Louris Pasteur'un en önemli buluşu olarak Kuduz aşısı ifade edilmektedir. Bu buluş sayesinde özellikle çocukların ölmesinin önüne geçilmiş olmaktadır. Kuduz aşısı deneme aşamasındayken tavşanlara uygulanmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir.

 Louis Pasteur tarafından gerçekleştirilen başka bir buluş ise kendi adıyla anılan Pastörizasyon yöntemi olmaktadır. Bu bilim adamı sütün bozulmasına engel olacak bu yöntemi geliştirmiştir. Pastörizasyon olarak adlandırılan bu yöntemde süt yüksek ısıda yarım saat ısıtılması gerekmektedir. Bunun sonucunda sütte yer alan bakteriler yok olmaktadır. Bu yöntem sayesinde sadece süt değil pek çok gıdanın bozulmasının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Louris Pasteur aşı ile korunarak hastalıklara karşı daha dayanıklı olunduğunu söylemektedir. Sığır şarbonu ve tavuk kolerası gibi hastalıklara karşı da mücadele etmiş ve hastalıkların etkisini azaltmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!