Lordoz nedir ve belirtileri nelerdir? Lordoz düzleşmesi neden olur ve nasıl tedavi edilir

Güncelleme Tarihi:

Lordoz nedir ve belirtileri nelerdir Lordoz düzleşmesi neden olur ve nasıl tedavi edilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2021 04:58

Günlük yaşamı etkileyen en önemli sağlık sorunları içerisinde lordoz gelir. Özellikle bu sorun ile karşı karşıya kalan birçok kişi internet üzerinden bilgi almaya çalışıyor. Peki, lordoz nedir ve belirtileri nelerdir? Lordoz düzleşmesi neden olur ve nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Hem egzersiz yapanlarda hem de sağlığına dikkat eden kişilerde günlük hayatı zorlaştıran sorunlar içerisinde lordoz yer almaktadır. Ayrıca hamile kişilerde ya da göbeği önde olan insanları da sıkça karşılaşılan sorunlar içerisinde bulunmaktadır. Bu rahatsızlığın belli başlı bazı belirtileri vardır ve bu belirtiler üzerinden uzman doktora görünmek büyük bir öneme sahiptir.

 Lordoz Nedir?

 Normal bel çukurunun artmasına lordoz nedir. Aynı zamanda önemli bir postür bozukluğu olarak da ifade etmek mümkün. Kalça kasları, sırt, karın ve bağlarda dengesizlik ile güçsüzlük bel çukurluğu ya da düzleşmesi meydana getirmektedir. Tabi bununla beraber birçok farklı sebep üzerinden lordoz oluştuğunu söylemek mümkün. Böylece günlük hayatı ciddi oranda sekteye uğratırken, aynı zamanda egzersiz yapanlar için önemli bir rahatsızlık olarak ön plana çıkıyor. Genelde şok darbelerini engellemek ve kafa ağırlığını dengelemek için bel bölgesinde çukurluk bulunur. Ancak lordoz ile beraber lumber bölgesinin üst kısmında normalin üzerinde çukurluk veya düzlük meydana gelir.

Haberin Devamı

 Lordoz Belirtileri Nelerdir?

 Birçok farklı sebepten dolayı zaman içerisinde karın kısmını arka bölgesinde lordoz oluşmaktadır. Yani bel bölgesinin alt arkasında yer alan normal çukurluk, gittikçe daha derin bir noktaya ulaşır. Bunu anlayabilmek için ise belli başlı bazı belirtiler bulunmaktadır.

 - Kısa gergin bel ve sırt kasları

 - Uzun gergin göğüs ve sırt kasları

 - Kısa ve gergin bel kasları

 - Uzun ve gergin kalça fleksörleri

 Yani genel olarak sırt ve bel bölgesinin değişik noktalarında ciddi anlamda normalin üzerinde gerginlik oluşur. Böylece yaşanan gerginlik ile beraber hareket etme yeteneği önemli ölçüde azalır. Bu doğrultuda gün içerisinde yapılacak egzersizlerde zorlu geçer ve yürüme ya da eğilmede dahi sorunlar oluşur.

 Lordoz Düzleşmesi Neden Olur?

 Pek çok kişinin rahatsız olduğunu ve korktuğu sorunlar içerisinde lordoz geliyor. Bu duruma neden olabilecek birçok unsur söz konusudur. Aynı zamanda bel düzleşmesi olarak da ifade edilen bu problem, birçok farklı neden ile etkisini gösterir.

 - Hareketsiz yaşam tarzı

Haberin Devamı

 - Masa başında çalışanlar için sürekli aynı pozisyonda kalmak

 - Aşırı kilo

 - Ağır yük taşıyan meslek kurumunda çalışmak

 - Düşme ve benzeri nedenlerle ilgili bölgeye darbe almak

 - Omurga üzerinde yaşanan bazı hastalıklar

 - Uzun boylu fakat çok zayıf olan kişiler

 - Skolyoz gibi doğuştan gelen bazı hastalıklar

 - Kemik erimesi ile beraber kemik zayıflığı gibi hastalıklar

 Yukarıdaki gibi birçok farklı hastalık nedeniyle lordoz düzleşmesi ile karşı karşıya kalmak mümkün. Böyle durumlarda ve yaşanabilecek olası belirtiler karşısında, mutlaka uzman bir doktora başvurmak büyük öneme sahiptir.

 Lordoz Düzleşmesi Nasıl Tedavi Edilir?

 Lordoz düzleşmesi için yapılacak olan en önemli tedavi yöntemleri arasında fiziki Tedavi ve Rehabilitasyon geliyor. Öncelikle bel egzersiz uygulamaları ele alınır. Bu sayede kısalmış ve sertleşmiş olan kasların yeniden eski halini almasına olanak verir.

Haberin Devamı

 Açma germe ile beraber güçlendirme ve esnetme hareketleri bu konuda en önemli çalışmalar arasındadır. Bu konuda yüz güldürücü sonuçlar veren en önemli çalışmalar içerisinde fizik Tedavi ve Rehabilitasyon geliyor. Eğer bu sorun yaşanan belirtiler üzerinden ciddiye alınmaz ise, zaman içerisinde fıtık soru ile karşı karşıya kalma durumu ortaya çıkmaktadır. O yüzden mutlaka en yakın zamanda bir doktora başvurmak gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!