Liseli milli yüzücüler Harvard ve Dartmouth’tan burslu kabul aldılar

Güncelleme Tarihi:

Liseli milli yüzücüler Harvard ve Dartmouth’tan burslu kabul aldılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2024 14:23

Liseyi aynı sınıfta okuyan iki öğrenci eğitim ve yüzmedeki başarılarıyla Amerikan üniversitelerinin dikkatini çekti. Her ikisi de Fenerbahçe adına yüzen milli sporculardan; Aykut Mert Iravul, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi’nden, Ekin Nazlı Okudur ise Dartmouth College’dan burslu kabul aldı.

Haberin Devamı

Yüzmeye okul takımında başlayan, daha sonra Fenerbahçe Spor Kulübü’nde devam eden TED Ankara Koleji Özel Lisesi 12’inci sınıf öğrencisi Aykut Mert Iravul’un uluslararası düzeydeki başarıları Harvard Üniversitesi yetkililerinin dikkatini çekti. Dünya ve Avrupa Şampiyonalarındaki dereceleri, Aykut Mert’e Harvard’ın kapılarını açtı ve ünlü üniversiteye burslu olarak kabul edilen az sayıdaki öğrenciden biri oldu. Genç yüzücü, bilgisayar mühendisliği okumak üzere bu yaz ABD’ye gidecek.

YÜZMEYE ASTIM TEDAVİSİ İÇİN BAŞLADI
Eğitim ve spor hayatındaki etkileyici performansıyla adından söz ettiren Aykut Mert Iravul, Harvard Üniversitesi’nde başlayacak yeni yolculuğuyla ilgili duygularını şöyle ifade etti:

Liseli milli yüzücüler Harvard ve Dartmouth’tan burslu kabul aldılar
“Harvard’a kabul edilmek benim için büyük bir gurur. Lisede edindiğim bilgi ve deneyimlerimi Harvard’da daha da geliştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlanmak istiyorum. Resmi kabulü ilk öğrendiğim an çok mutlu oldum. Bu başarı ailem, okul öğretmenlerim ve yüzme hocalarımla birlikte yaptığımız bir takım çalışmasının sonucu. İlkokul birinci sınıfta astım tedavisi için doktor tavsiyesiyle başlayan yüzme kariyerim sadece spor alanında değil, aynı zamanda akademik hayatımda da önemli bir disiplin ve kararlılık kaynağı oldu. Havuzda geçirdiğim saatler, sadece fiziksel dayanıklılığımı artırmakla kalmadı, aynı zamanda zihinsel ve duygusal açıdan da olgunlaşmama katkıda bulundu. Özellikle sınav dönemlerinde, yüzmeyle kazandığım disiplin, eğitim hayatımdaki başarılarımın temelini oluşturdu. Başta ailem olmak üzere tüm öğretmenlerime ve yüzme hocalarıma teşekkür ederim.
Liseli milli yüzücüler Harvard ve Dartmouth’tan burslu kabul aldılar
HEM YÜZECEK HEM DE EKONOMİ OKUYACAK
Ekin Nazlı Okudur ise hem akademik başarıları hem de yüzmedeki başarıları nedeniyle Amerika’nın en iyi üniversitelerinden biri olan Dartmouth College’dan yüzde yüz burslu kabul aldı. Ağustos ayında Amerika’ya gideceğini ve ekonomi okuyacağını belirten Ekin Nazlı, “Dartmouth College, Ivy Leauge üniversiteleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu üniversitelere kabul alabilmek için hem akademik başarı hem de sportif başarı gerekiyor. Ayrıca İngilizce dil bilgisi de çok önemli. Yaklaşık 11 yıldır yüzme sporu ile ilgileniyorum. Bu süreçte hem okul takımı hem de Fenerbahçe adına yüzerken son beş yıldır da Milli Takım forması giyiyorum. Kategori olarak 100-200 sırtüstü ve serbest mesafelerde yüzdüm. Önce aileme sonra tüm öğretmenlerine ve yüzme antrenörlerime teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

KIVILCIM OLARAK GİDİP ALEV OLARAK DÖNECEKLER
TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yüzme Takımı Antrenörü Gökhan Denizli ise, her iki öğrencisinin başarısı ile ilgili olarak duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:

Haberin Devamı

Liseli milli yüzücüler Harvard ve Dartmouth’tan burslu kabul aldılar
Aykut Mert Iravul, Gökhan Denizli ve Ekin Nazlı Okudur

 

“Her iki öğrencimiz de sınıf arkadaşı olmakla birlikte; eğitim ve spor hayatındaki ortak yolculuğu, şimdi farklı üniversitelerde olsa da aynı ülkede devam edecek. Amerika’nın en seçkin üniversitelerinin bir araya geldiği Ivy League bünyesindeki üniversitelerden kesin kabul alan öğrencilerimizle gurur duyuyor ve spor dünyasındaki zaferlerinin devamını bekliyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘kıvılcım olarak gidip, alev olarak döneceklerine’ inanıyorum.”

IVY LEAGUE NEDİR?
Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeydoğusundaki sekiz özel araştırma üniversitesinden oluşan bir Amerikan üniversite atletik konferansıdır . Ivy League terimi genellikle spor dışında, akademik mükemmellik, kabullerde seçicilik ve sosyal seçkincilik çağrışımlarıyla bir grup elit kolej olarak sekiz okula atıfta bulunmak için kullanılır. Üyeleri Brown Üniversitesi, Columbia Üniversitesi, Cornell Üniversitesi, Dartmouth College, Harvard Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi ve Yale Üniversitesi’dir.

BAKMADAN GEÇME!