Liseli girişimciler Türkiye birincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Liseli girişimciler Türkiye birincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 10:54

Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından 23 yıldır düzenlenen ‘GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nda ‘ADAxy’ adlı şirketleriyle 600’ü aşkın şirketle yarışan Bilfen Üsküdar Fen Lisesi öğrencileri 1’inci oldu.

Haberin Devamı

Öğrenciler, TEKNOFEST 2021 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda ikincilik ödülü alan cihazlarını tanıtmak ve pazarlamak üzere kurdukları ‘ADAxy’ adlı şirketle şimdi de Estonya’nın Tallinn şehrinde düzenlenecek olan Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali’nde ülkemizi temsil edecekler.

VİRÜSLÜ ORTAMI STERİLİZE EDEBİLEN ROBOT
Aksel Deniz Akgül, Erim Yılmaz, Kerem Başoğlu, Efe Yüksel, Ahmet Bayatlı, Ceren Türkmen, Helin Keskin, Nisan Zeynep Çergun ve Atlas Çimenoğlu’ndan oluşan ekip bu yıl ADAXY’ adını verdikleri şirketleriyle yarışmaya katıldı.   COVID-19’a karşı, virüslü ortamı sterilize edebilen bir robot tasarlamayı, seri üretimini yapmayı planlayan öğrenciler, bu amaçla UV-C ile ortam sterilizasyonu yapabilen COVAR-19 isimli otonom robotu tasarlayıp ilk prototipini üretti.

Haberin Devamı

PROJELERİ İLE İKİ ÖDÜL DAHA ALDILAR
Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği “GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nda şirket bütçesi dahil olmak üzere bütün departmanları öğrenciler bizzat kendileri yönetiyor. Gençler, bu süreç boyunca iş dünyası profesyonellerinin ve girişimcilerin de içinde yer aldığı Genç Başarı Gönüllüleri'nden mentörlük desteği alıyor. 2021-2022 eğitim yılında Türkiye genelinde düzenlenen program kapsamında liseli öğrenciler tarafından kurulan şirketler arasında 1’incilik ödülünü kazanan öğrenciler ayrıca ‘En İyi Pazarlama Ödülü’ ve ‘Özel Ödüllerden Destek Patent Özel Ödülü’nü de almaya hak kazandı.

BAKMADAN GEÇME!