Kuşadası’nda sınıf öğretmenliği eğitim sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Kuşadası’nda sınıf öğretmenliği eğitim sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2013 17:35

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde 12’nci Ulusal Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu Kuşadası'ndaki Efes Kongre Merkezi'nde başladı. Sempozyuma, çeşitli kentlerden 550 sınıf öğretmeni katılıyor.

Haberin Devamı

Avrupa'nın en büyük kongre merkezlerinden biri olan ve resmi açılışı henüz yapılmayan Efes Kongre Merkezi ilk sempozyuma ev sahipliği yapıyor. ADÜ Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve 550 sınıf öğretmeninin katıldığı 12'nci Ulusal Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu'nun açılışına, Aydın Valisi Kerem Al, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Baloğlu ile ADÜ Rektör Yardımcısı Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Seda Saracaloğlu katıldı.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Saracaloğlu, "Bu yıl 550 katılımcı, 132 bildiri ile başladığımız sempozyumda ilk kez uluslararası katılım var. Michigan Üniversitesi'nden Prof. Douglas Hartman, 'Okuryazarlık yaklaşımı', Arizona Üniversitesi'nden James Middleton 'Motivasyon' konusunda konuşmalar yapacak. Amacımız bu sempozyumlarla sınıf öğretmenliğini sorgulamak, nitelikli sınıf öğretmeni yetiştirmek için yapılması gerekenlerle mevcut durumu tespit etmektir. Konuşmacılar eğitimin çağdaş hale getirilmesi için ne yapılması gerektiğini aktaracak" dedi.

Haberin Devamı

Üç gün sürecek olan sempozyumda kongre merkezindeki 10 ayrı salonda sınıf öğretmenlerine akademisyenler bildirilerini sunacak, sınıf öğretmenlerinin eğitimine yönelik sempozyum, "Değerler Eğitimi" konulu panelle sona erecek. Panelde konuşmacılar, "İnsanlar arasındaki güvensizliği azaltmada değerler eğitiminin rolü, değerler eğitimi ve küreselleşme ile değerler neye değerler" konularında bilgi verecek.
Sempozyum çerçevesinde bu yıl ilk kez çeşitli dallarda ödüller verildi. Yılın Eğitimci Akademisyen Onur ödülü, Eğitime Hizmet Onur Ödülü, Eğitimci Akademisyen Saygı, Aydın'da Yılın Öğretmeni ve kaybedilen öğretmenler anısına ödüller verildi. Ayrıca, Aydın Valisi Kerel Al, kongre merkezinde sempozyum çerçevesinde düzenlenen resim ve seramik sergisini açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!