Küçük işletme nedir? Nasıl kurulur ve açılır? Küçük işletmenin tanımı

Güncelleme Tarihi:

Küçük işletme nedir Nasıl kurulur ve açılır Küçük işletmenin tanımı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 22:30

İşletmeler çeşitli alanlarda hizmet sunan yerler olarak bilinmektedir. Günümüzde gerek devlet desteği ile gerekse de bireysel sermaye ile pek çok alanda işletme kurulabilmektedir. İşletmeler çalışan sayısı, sermaye gibi hususlar göz önüne alınarak büyük ve küçük işletme şeklinde gruplandırılmaktadır. Peki, küçük işletme nedir? Nasıl kurulur ve açılır? Küçük işletmenin tanımı nasıl olmaktadır? İşte, küçük işletme hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

İşletmelerin devamlılığın sağlanması çeşitli alanlardaki artan ihtiyaçların karşılanmasına bağlı olmaktadır. Talep gören mal ve hizmetin sunulduğu işletmeler varlığını davam ettirebilmektedir.

 Küçük İşletme Nedir?

 Küçük işletme kelime anlamı olarak devlet mevzuatına uygun olmak şartıyla1 bir şirketin bir yıllık ortalama çalışan sayısı 50'nin altında ve satış hasılatı 8 milyon TL'yi geçmiyorsa bu işletmeye küçük işletme adı verilmektedir.

 Nasıl Kurulur ve Açılır?

 Küçük bir işletme kurmanın bazı kıstasları bulunmaktadır. Bunların başında da çalışan sayısı, net satış hasılatı ve mali bilanço gelmektedir. Bu hususlar devletten destek alınmasında ya da devletin çeşitli alanlarda belirlediği konularda dikkate alınan önemli hususlar olarak belirtilmektedir. Küçük bir işletme kurulurken dikkate alınması gereken bazı hususlar bulunmaktadır Bunların başına da yeniliğe açık olmaları gelmektedir. Bu sayede potansiyelleri yüksek olan işletmeler olarak belirtilmektedirler. Küçük işletme kuracak olan kişilerin işletme kurmak için doğru zamanı kollamaları gerekmektedir. Çünkü yeterli zamana sahip olmak işletmeyi sağlıklı bir şekilde yürütmek için oldukça önemli olmaktadır. Zaman yönetimi yapamayan kişiler müşterileri ya da satıcıları olumsuz etkileyebilmektedir.

Haberin Devamı

 Bir işletme kurmanın ön şartlarından biri de nakit ihtiyacının sağlanması olmaktadır. İşletmeler sermayeye gereksinim duyan yerlerdir. Yeterli sermaye olmayışı işletmelerin devamlılığını olumsuz etkileyen önemli bir neden olarak ifade edilmektedir. Küçük bir işletme dahi olunsa bile bazı masraflar için peşin paraya ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu ihtiyaçların başında kartvizit basımı, reklam tasarımı, kredi kartı işletme hesabı, kargo ücretleri ve daha pek çok husus sayılabilmektedir.

 Bir işletme kurarken acele edilmemeli ve sabırlı olunması gerekmektedir. İstikrarlı bir şekilde hareket ederek doğru kararlar alınmalıdır. Küçük bir işletme kuran kişilerin hemen kar etmeyi beklememesi gerekmektedir. Belli zaman aralıklarını kapsayan hedefler belirleyerek ona göre bir satış planının belirlenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Küçük işletme sahibi olmak isteyenlerin kar elde edebilecek yatırımlara öncelik vermesi gerekmektedir. Bunun için piyasa araştırması yapmalı ve elde ettiği araştırma sonuçlarını mantık süzgecinden geçirmelidir. Ayrıca işletme kurduktan sonra bu kişilerin ürünleri için bir web sitesine ihtiyaç duyabileceği, ruhsat ve sigorta ihtiyaçlarının olabileceği, ürünlerin nasıl saklanacağı, ürünlerin müşterilere nasıl sunulacağı ve müşterilerin ürünlere nasıl ulaşabileceği gibi pek çok faktörde işletmecinin önceden planlaması gereken hususlar arasında olmaktadır.

 Küçük İşletmenin Tanımı

 Küçük işletme tanımına dahil olanlar ortaklıklar, şahıs işletmeleri ve korporasyonlar olmaktadır. Bunlar daha az çalışanı olan ve yıllık gelirleri daha az olan işletmeler olarak belirtilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!