ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den resmi tarih bilgisi

Güncelleme Tarihi:

ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYMden resmi tarih bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 10:52

ÖABT sınav sonuçları için öğretmen adaylarının beklentisi devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yapabilmek için katılım gösterdikleri ÖABT sınavının sonuçlarını bekleyen on binlerce aday, ÖSYM'nin yapacağı açıklamaya kilitlendi. Peki, KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merakla beklenen konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

ÖABT 2017 (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Ölçme, Yerleştirme ve Merkezi resmi sayfası üzerinden yaptığı duyuruyla ÖABT sonuç tarihini duyurdu. 2017- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017- ÖABT)'nin sonuçları ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak. Peki ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

 AÖBT sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama ÖSYM’nin duyurular sayfasından geldi. Sınav öncesi ve sonrası sürece ilişkin bilgilendirmeleri resmi sayfası üzerinden yapan ÖSYM’nin 2017 sınav takvimine göre KPSS ÖABT sonuçları 4 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak.

ÖABT SONUÇLARININ DUYURULMASI

2017- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017- ÖABT)'nin sonuçları ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin ‘2017- ÖABT: Temel Soru Kitapçıklarının ve Cevap Anahtarının Yayımlanması’ başlık duyurusu

'Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017- ÖABT Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (%10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır. Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.
2017-Öğretmenlik Alan BilgisiTesti (2017-ÖABT) Sınavında, sorulmayan sorular (% 10) Testlere göre aşağıda verilmiştir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Testi: 7.Soru
Matematik (Lise) Öğretmenliğ Testi: 28. ve 35. Sorular
Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Testi; 4. ve 19. Soru

BAKMADAN GEÇME!