Köydeki kız öğrenci sayısı, erkekleri geçti

Güncelleme Tarihi:

Köydeki kız öğrenci sayısı, erkekleri geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 13:27

AĞRI'nın Taşlıçay İlçesi'ne bağlı Geçitveren Köyü'nde 2 yıl önce göreve başlayan Okul Müdürü Orhan Akbaba, kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerle tek tek görüşerek kızların okullu olmasını sağladı. Okuldaki 110 öğrenciden 60'ının kızlardan oluştuğunu söyleyen Müdür Akbaba, “Köy halkıyla kısa sürede kaynaşmam, kızların okullu olmasını etkiledi. Şimdi köydeki tüm kızlar okula geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Talıçay'a 7 kilometre uzaklıktaki Geçitveren Köyü Muhtarı Nurettin Altay, Okul Müdürü Orhan Akbaba sayesinde tüm kızların eğitimle tanıştığını belirtti. Eskiden köyde bazı ailelerin kız çocuklarını okula göndermediğini anlatan Muhtar Altay, “Orhan öğretmen köye geldikten sonra kız- erkek ayrımı ortadan kalktı. Artık kimse köyde onun sözünden dışarı çıkmıyor. Bu sayede köydeki tüm kızlar da okula gidip gelmeye başladı” dedi.

Köydeki kız çocuklarının okumaya çok istekli olduklarını belirten Okul Müdürü Akbaba ise çocuklarını okula gönderen ailelere teşekkür etti. Öğrenci velilerinin okulla işbirliği içinde olduğunu anlatan Akbaba, “Okuldaki kız mevcudu artık erkek öğrencilerden fazla. Bu beni ve diğer öğretmen arkadaşlarımı çok mutlu ediyor” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!