Köy öğretmenlerine destek projesi

Güncelleme Tarihi:

Köy öğretmenlerine destek projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2023 10:50

Mesleğinin ilk yıllarında köye atanan kadın öğretmenlerin yaşadıkları çevresel, fiziksel ve mesleki sorunların en aza indirilmesi ve öğrencileri için rol model olmaları amacıyla kurulan ve bu sayede bölgesel kalkınmayı hedefleyen ‘Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz’ projesinde  77 farklı il ve 938 köyden toplam bin 138 öğretmene ulaşıldı. Bu öğretmenler aracılığıyla ise 30 binden fazla öğrenci ve 170 bini aşkın aile bireyi desteklendi.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Eğitim Derneği (TED) arasında yapılan iş birliği ve Z Zurich Vakfı katkılarıyla 2018’de ortaya çıkan projede Cumhuriyet’in 100’üncü yılında belirlenen bin öğretmen hedefi aşıldı. Atatürk’ün “Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaklardır” misyonuyla devam eden organizasyon kapsamında öğretmenlerin bulundukları bölgenin birer girişimcisi olmaları içini “Sosyal Etki Yaratan Öğretmen Modülü” eğitimleri verildi. Bu eğitimler 11-16 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da tamamlandı. Ardından öğretmenler, uzman mentorların desteği ile kendi projelerini tasarladı. Eğitim süresince akran zorbalığını önlemekten biyolojik çeşitliliğin korunmasına, yerel üreticilerin desteklenmesinden kadın sağlığı ve aile planlamasına kadar pek çok farklı alanda toplam 55 proje fikri ortaya çıktı. Projenin devamında öğretmenlerin sosyal fayda odaklı projelerini hayata geçirerek yerel kalkınmaya destek olmaları hedefleniyor.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLER ‘İZ BIRAKAN’DIR
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Ercan Yıldız katılımcı öğretmenlere şunları söyledi:   “Öğretmenlik çocukların hayatında iz bırakma sanatıysa, sınıf öğretmenleri en etkin iz bırakanlardır. Görev aldığınız köylerde daha önce hiç karşılaşmadığınız hikâyelerle, farklı yaşam tarzlarıyla ve o yörelere ait kültürlerle karşılaşıyorsunuz. Tüm bunlar aslında sizin zihin dünyanızı zenginleştiren farklılıklardır. Öğretmenliğe başladığınız andan itibaren geleceğin mimarı olacak çocuklar için çok önemli fedakarlıklarda bulunuyorsunuz. Başarılarınıza her daim alkış tutacak, zorluklarınızı da kolaylaştırmak için her zaman yanınızda olacağız.”

EN İYİ YATIRIM KADIN VE ÇOCUKLARA
Z Zurich Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Yılmaz Yıldız konuşmasında toplumlar için en iyi sigorta poliçesinin kadın ve çocuklara yapılan yatırım olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti:

“Projemiz için ayırdığımız kaynakla, okul binaları inşa edebilir, güncel teknolojilere yatırım yapabilirdik ama biz şundan çok eminiz ki eğitimde fırsat eşitliği adına yapılacak en doğru yatırım geleceğimizi emanet ettiğimiz siz değerli öğretmenlerimize yapılan yatırımdır. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100.yılında 1000 kadın öğretmene ulaşmaktı. Bugün projemizde sizlerle birlikte  bin 138 kadın köy öğretmen ile hedefimizi aştık ve sizlerin aracılığıyla 34 bin 40 öğrenci ile 170 bin 700 aile bireyini desteklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’de 1,2 milyon öğretmen var ve bu öğretmenlerin yüzde 60’ı kadın. Hedefimiz gelecekte çok daha fazla kadın öğretmenimize destek olmak.”

Haberin Devamı

REHBER OLACAĞINI UMUYORUM
TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise yaptığı konuşmasında, “2018 yılından beri yürüttüğümüz bu eşsiz projemizde yarattığınız değişimi, dönüşümü çeşitlendirmek ve güçlendirmek sizlerin elinde. Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz projemizin bu değişim yolculuğunuzda size iyi bir rehber olduğunu ve olacağını umuyorum” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!