Köpekler neden havlar? Köpekler geceleri ya da arabalara neden havlamaktadır

Güncelleme Tarihi:

Köpekler neden havlar Köpekler geceleri ya da arabalara neden havlamaktadır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2022 04:21

Köpeklerin neden havladığı birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle ülkemizde çok fazla sahiplenilmiş ve sokak köpeği olmasından dolayı köpeklerin havlaması merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan siz de köpeklerin neden havladığını öğrenebilir ve buna göre bir takım şeyler öğrenebilirsiniz. Sizin için Köpekler neden havlar? Köpekler geceleri ya da arabalarda neden havlamaktadır detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 

Köpekler havlama içgüdüsüne sahip olduklarından havlamaları onların sesi olarak değerlendirilir. Köpeklerin havlaması için birçok sebep bulunmaktadır. Bunların bazıları yalnızlık, tehlike sezmek ve farklı sesler duymak olarak değerlendirilir.

Köpekler Neden Havlar?

İnsanların korktuğu gibi köpekler de geceleri ya da normalde korktukları zaman havlarlar. Köpeklerin önsezilerinin oldukça kuvvetli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle köpekler genelde herhangi bir tehlike sezdiklerinde havlamaya başlarlar. Alışkın olmadıkları hayvanlarla ya da insanlarla karşılaştıklarında da köpekler korkarak havlamaya başlar.

Köpeklerin havlamasında birçok sebep olabilir. Köpekler konuşarak tepki veremediklerinden bazı durumlarda duygu ve düşüncelerini havlayarak belli ederler. Köpekler için havlamak genel olarak konuşmak gibi bir eylemdir. Bu nedenle köpekler genelde sürekli havlarlar ve kendilerini anlatmaya çalışırlar. Köpek havlaması köpek sesi olarak da kabul edilmektedir çünkü çıkardıkları tek ses havlama sesidir.

Haberin Devamı

Köpekler Geceleri Neden Havlar?

Köpekler geceleri duydukları seslerden korktukları zaman havlamaya başlarlar. Eğer gece korkan bir köpekse duyduğu her sese havlaması mümkündür. Köpekler için gece havlamaya neden olan bir diğer şey ise yalnız olmalarıdır. Geceleri yalnız olan köpekler daha fazla havlamaktadır. Bazı durumlarda kişileri ya da etrafını uyarmak için de köpekler bir tehlike karşısında havlamaktadır. Bu nedenle köpeklerin gece havlamalarının birçok sebebi bulunmaktadır fakat en önemli iki sebep yalnızlık ve korkudur.

Köpekler Arabalarda Neden Havlar?

Kendi mekanı dışında bir yere geldiğinde köpekler genelde havlar. Bu nedenle arabaya koyulduklarında köpekler genelde havlarlar ve alıştıklarında havlamayı bırakırlar. Yabancı bir arabaya bindiklerinde bir tehlike olduğunu düşünerek havlamaya başlarlar. Köpeklerin arabaya alışması için onlarla konuşmak ve düşük hızda araba kullanmak gerekir.

Köpek Havlaması Nasıl Önlenir?

Haberin Devamı

Köpek havlaması her ne kadar onlar için normal bir durum olsa da bazen rahatsız edici bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Köpek havlamasının engellenmesi için köpeklerin uzun süre yalnız bırakılmaması gerekir. Genelde yalnız kaldıklarında köpekler havlamaya başlarlar. Onların bir şeyle meşgul olmasını sağlamak ya da ihtiyaçlarının tam olmasını sağlamak da havlamalarını engellemeye yardımcı olur. Köpeklerle oynayarak ya da onları bir şekilde oyalayarak havlamalarına engel olabilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!