Konser geliri depremzede 'mühendis kızların' eğitimine

Güncelleme Tarihi:

Konser geliri depremzede mühendis kızların eğitimine
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 15:56

Limak Filarmoni Orkestrası’nın, geleneksel yeni yıl konserlerinin geliri deprem bölgesindeki 'mühendis kızların' eğitimine aktarılacak.

Haberin Devamı

Limak Filarmoni Orkestrası, geleneksel yeni yıl konserleriyle İstanbul, İzmir ve Ankara'da sahne aldı. Dünyanın ünlü tenorları Murat Karahan, Rame Lahaj ve Ramon Vargas ile sahneye çıkan orkestrayı 7 bine yakın kişi izledi. 8 yıldır Türkiye'nin Mühendis Kızları programı ile gençlerin eğitimine destek veren Limak Vakfı, konser gelirlerini deprem bölgesindeki 'mühendis kızların' eğitimine aktaracağını duyurdu. Bilet satışlarından sağlanan gelirler, 'Depremden etkilenen bölgedeki öğrenciler için eğitime devam desteği' kapsamında kullanılacak.

‘HAYATA, SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜYLE DOKUNUYORUZ’
Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, şunları söyledi: “Kültürümüze ait yerel ve ulusal doku ile çok sesli evrensel müzik arasında başarılı bir köprü olan orkestranın 2017 yılında başlayan müzik yolculuğu, temposu ve heyecanı hiç tükenmeyen bir süreç. Hayata, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüyle dokunuyoruz. Her yıl konserler düzenliyor, sanatseverleri dünyada büyüyerek buluşturuyoruz. Bu yılki konserlerin geliriyle, 'Türkiye'nin Mühendis Kızları' projemiz kapsamında, depremden etkilenen bilgisayarların teknolojik altyapısının eğitimine destek olacağız. Konserlerde sahneye çıkan Limak Filarmoni Orkestrası'nın bir üyesi, değerli orkestra şefi Frencesco Di Mauro'ya, bizi büyüleyen tenorlar Murat Karahan'a, Ramon Vargas'a ve Rame Lahaj'a ve elbette bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere çok teşekkür ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!