Kocaeli Kart bakiye sorgulama nasıl yapılır? 2022 Kocaeli Kart ulaşım ücretleri ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Kart bakiye sorgulama nasıl yapılır 2022 Kocaeli Kart ulaşım ücretleri ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2022 17:55

Kocaeli kart bakiye sorgulama kolaylıkla yapılabilmektedir. Toplu taşıma ulaşım araçlarında kullanılan kartlar para taşıma, bozuk para bulma zorunluluğunu ortadan kaldırmıştır. Hem sürücüler hem kullanıcılar için büyük kolaylık sağlamaktadır. Bütün büyük şehirlerde uygulanan ulaşım kartları, Kocaeli’ de ise Kocaeli Kart olarak kullanılmaktadır. Kocaeli Kart bakiye sorgulama nasıl yapılır? 2022 Kocaeli kart ulaşım ücretleri ne kadar ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Kocaeli Kart bakiye sorgulama, ulaşım hatları elektronik kanallarından ve dijital uygulama ekranından yapılabilmektedir. Ulaşım araçlarında para kullanımı kaldırılmasına bağlı olarak ulaşım kart sayıları hızla artmaktadır. Kocaeli Kart da aynı şekilde kullanıcı sayısı her geçen gün artan ulaşım kolaylığı olarak verilmektedir.

 Kocaeli Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Kocaeli kart bakiye sorgulama yapabilmek için, Kocaeli park sitesine giriş yaparak kartınızın ön yüzündeki numaraları eksiksiz olarak kayıt ederek bakiye sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Büyük şehirlerde bulunan en iyi hizmetlerden biri ulaşım kartlarıdır. Kullanıcılar bir kartla birden fazla ulaşım aracını kullanabilmektedir. Ayrıca yaş sınırı, meslek avantajı ve öğrenci uygulamalarıyla kamu hizmeti sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

 Kocaeli kart bakiye sorgulama işlemini sıklıkla kontrol ederek zor durumda kalmaktan kurtulabilirsiniz. Ulaşım kartları kamu araçlarında kullanılmakta ve 65 yaş üzeri vatandaşlara ücretsiz olarak sunulmaktadır. Ayrıca şehit, gaziler ve ailelerine de ücretsiz olup öğrenciler tarafından indirimli kullanılmaktadır.

 2022 Kocaeli Kart Ulaşım Ücretleri Ne Kadar?

 Kocaeli kart tarifesi 8.1.2002 tarihli 4736 sayılı yasanın ilgili maddesi uyarınca düzenlenmektedir. Kamu Kurum- Kuruluşları tarafından halka sunulan hizmetler arasında ulaşım kartları da bulunmaktadır.

 Ulaşım kartları Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Kocaeli kart ücretleri 2022 yılı için, Halk otobüslerine biniş ücreti, Ocak ayında tam bilet ücreti 4 Türk lirası 35 kuruş olarak belirlenmiştir. Nisan ayında ise 5,50 TL olarak düzenlenmiş bulunmaktadır.

 Deniz araçları tam bilet ulaşım fiyatı ise Ocak ayında 5.25 kuruşa Nisan ayında ise 6,50 TL’ye yükseltilmiş bulunmaktadır. Kocaeli Kart ücretleri 65 yaş üstü, şehit, gaziler ve ailelerine ücretsizdir. Öğrenci indirimli kartları ve kamu hizmetinde bulunanlar için özel seçeneklerle sunulmaktadır. Kolaylıkla edinilebilen Kocaeli Kartları hem kara hem deniz taşıtlarında kullanılabilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!