Kent kart bakiye sorgulama nasıl yapılır? 2022 Kent Kart ücretleri ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Kent kart bakiye sorgulama nasıl yapılır 2022 Kent Kart ücretleri ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2022 17:48

Kent Kart toplu taşıma araçlarının indirimli ve avantajlı kullanılması için vatandaşlara sunulan bir ulaşım kartı olmaktadır. Kişiye özel olarak tam, öğrenci, 60 yaş üstü ve 65 yaş üstü gibi seçenekleri bulunmaktadır. Ulaşım yapıldıkça bakiyesi azalan Kent Kartların bakiye sorgulama işlemleri ESHOT online işlemler sayfasından yapılmaktadır. Kent Kart bakiye sorgulama nasıl yapılır? 2022 Kent Kart ücretleri ne kadar ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Kent Kart para yükleme işlemleri ile gidilecek konuma daha indirimli bir şekilde gidilmektedir. Bakiye sorgulama işlemlerinin yanı sıra bakiye yükleme işlemleri ESHOT sayfasından yapılmaktadır.

 Kent Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Kent Kartlar kullanıldıkça belirli ücret doğrultusunda bakiyesinde azalmalar görülmektedir. Bakiyesinin bitmesi ile beraber kullanabilmek için tekrardan kar içerisine para yüklenmesi gerekir. Fakat kartta ne kadar TL kaldığını bilmeyen kişiler sorgulama işlemlerini nasıl yapacaklarını bilememektedir.

 Kart bakiye sorgulaması toplu taşıma merkezlerinde veya şehirlerin belli dolum noktalarında yapılmaktadır. Bununla beraber online işlemler ile kart bakiyesinin sorgulanması yapılmaktadır. Kent Kart bakiye sorgulama işlemleri şu şekilde yapılmaktadır:

Haberin Devamı

 - Kent Kart internet sitesine giriş yapıldıktan sonra Online İşlemler bölümüne gidilmelidir.

 - Burada karşılaşılan menüden sorgulama yapmak için telefon numarası girilmelidir.

 - Telefon numarasının girilmesinden sonra telefona gelen SMS kodu ile 6 haneli yeni bir şifre belirlenmelidir.

 - Şifre belirleme işlemi sonrasında seçenekler kullanılarak bakiye sorgulama işlemleri yapılmaktadır.

 Mobil Uygulama İle Kent Kart Bakiye Sorgulama

 Kent Kart bakiye sorgulama işlemleri mobil uygulama yolu ile de yapılmaktadır. Mobil üzerinden sorgulama yapabilmek için Google Play veya AppStore üzerinden cihazlara Kent Kart uygulaması indirilmelidir. Daha sonra menü üzerinden Kent Kart İşlemleri bölümüne girilerek işlem menüsünden Sorgula butonuna tıklanmalıdır. Burada vatandaşlar kart bakiyesi bilgisine kolaylıkla ulaşabilmektedir.

 2022 Kent Kart Ücretleri Ne Kadar?

 Kent Kart içerisine en az 1 TL en fazla ise 200 TL limit doğrultusunda bakiye yüklemesi yapılabilmektedir. Bu kart ile pek çok toplu taşıma belirli ücretler ile kullanılmaktadır. Kent Kart ücretleri şu şekilde olmaktadır:

 - Tam ücret: 3,46

 - Öğrenci ücreti: 1,64

 - Öğretmen ücreti: 3 TL

 - 60 yaş üstü ücreti: 3 TL

 - Bilet 35 ise 1 kontör şeklinde farklı ücretlendirmeler alınmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!