Kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi? Adetten sonra bacağa vuran sağ ve sol kasık ağrısı adet habercisi midir?

Güncelleme Tarihi:

Kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi Adetten sonra bacağa vuran sağ ve sol kasık ağrısı adet habercisi midir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 22:50

Kadınlarda görülen kasık ağrıları pek çok şeyin habercisi olabilir. Bunlardan birisi de hamilelik belirtisidir. Kadınlarda görülen sağ ve sol kasık ağrıları bazen hamilelik belirtisi olabilirken bazen de farklı durumların habercisi de olabilir. Peki, kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi? Sizlere kasık ağrıları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Hamileliğin dördüncü veya beşinci haftalarında kasık ağrıları görülebilir. Bunun dışında kadınların adet öncesi dönemlerinde de kasık ağrıları görülmektedir. Bu nedenle hamilelikte veya adet öncesi dönemde diğer belirtilere de dikkat edilmesi gerekir.

Kasık Ağrıları Hamilelik Belirtisi mi?

Kasık ağrıları günümüzde pek çok kişide görülen bir sağlık sorunudur. Bunun pek çok nedeni olabilir. Özellikle son yıllarda pek çok kadın hamilelik belirtisi olup olmadığını merak etmektedir. Hamileliğin ilk haftalarında kasık ağrıların görülmesi normaldir. Bunun sebebi embriyonun artık rahmin iç duvarına geçmesidir. Fakat her kasık ağrısı hamileliğin belirtisi olmayabilir. Bu nedenle kasık ağrısı çeken kişiler hamile olup olmadığını anlamak için test yapılması gerekir. Yapılan test sonucunda hamile olup olmadığını kişiler kesin bir şekilde anlayabilir.

Haberin Devamı

Ayrıca cinsel ilişki sonrasında kasık ağrıları da görülmektedir. Kas çekilmesi, tahriş olma, bulaşıcı hastalıklar, ilişkiye girmeye hazır hissetmeme ve kasılma gibi olaylar kişilerde kasık ağrılarına neden olabilmektedir. Bunlarla birlikte karında inmeyen şişlikler de hamilelik belirtisi olabilmektedir. Çünkü erken hamileliğin belirtileri içerisinde karın bölgesinin alt kısmında şişlikler oluşmaktadır.

Adetten Sonra Bacağa Vuran Sağ ve Sol Kasık Ağrısı Adet Habercisi midir?

Adet dönemleri bazı kadınlarda ağrılı ve sancılı geçmektedir. Özellikle kasık ağrıları en sık rastlanan sorunlar arasında yer almaktadır. Kasıkta dolgunluk hissi ile birlikte sağ ve sol kasıkta ağrılar çok sık görülmektedir. Bu ağrıların pek çok nedeni olabilir. Bunların başında adet ağrısı, miyomlar, kistler, rahim enfeksiyonları gibi konular olmaktadır.

Kadınların adet döneminde kasık ağrıları çok sık görülmektedir. Adet habercisi olmasının dışında bazı hastalıklarında belirtisi olabilmektedir. Aynı zamanda ağrının tedavisi de altta yatan nedene göre değişkenlik göstermektedir. Özellikle kadınlarda adet dönemi, düşük yapmak ve dış gebelik gibi durumlarda da kasık ağrıları görülmektedir. Sağ ve sol kasık ağrılarının genel olarak nedenleri şunlardır:

  - Düşük yapmak

 - Dış gebelik

 - Rahimde bulunan kistler

Haberin Devamı

 - Doğum ve sezaryen ameliyatları

 - Stres ve depresyon

 - Kasıkta fıtık

 - Spiral kullanımı

 - Yumurtalık kistlerinin patlaması

 - Aktif mesane

 - Kabızlık

 - Psikolojik hastalıklar

 - Apandist ağrıları

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!