Kantaron yağı içilir mi? Kantaron yağı içmek ne işe yarar, zararları ve yararları var mıdır?

Güncelleme Tarihi:

Kantaron yağı içilir mi Kantaron yağı içmek ne işe yarar, zararları ve yararları var mıdır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 22:45

Kantaron bitkisi kılıç otu, koyunkıran otu ve mayasıl otu olarak da bilinir. Dünyanın pek çok yerinde kantoron bitkisi rahatlıkla yetişir. Bilimsel ismi ise, Hypericum perforatum olan bitkinin bir üst sınıfı ise, Hypericum’dur. Aynı zamanda yağı hazırlanan, diğer ismi ile mayasıl otudur. Pek çok bakımdan faydalı olduğu bilinir. Kantaron yağı içilir mi sizler için derledik.

Haberin Devamı

Sarı kantaron bitkisi temin edildikten sonra yağını yapmak için bazı işlemlere de başlanabilir. Bu yağı hazırlamak oldukça basittir. Aynı zamanda bir demet kantaron orta büyüklükte bir yağ yapmak için yeterlidir.

Kantaron Yağı İçilir mi?

Kantaron yağının kullanım yollarından birisi de ağız yoluyla tüketimdir. Bu nedenle de kantaron yağı içilebilen bir yağ çeşididir. Bu yağı tüketmek için de bir çay kaşığı kantaron yağı, ılık bir su ve istenirse badem yağı ile zeytinyağı gerekir. Bu nedenle de günde en fazla 2 fincan kantaron yağı tüketilebilir. Ama daha fazla tüketilmemesi gerekir.

Eğer kantaron yağını dahili bir şekilde yani ağız yolu ile tüketerek kullanmak istiyorsanız önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve onun onaylamadığı hiçbir şeyi kullanmamalısınız. Kantaron yağını ağız yolu ile tüketmeye karar veren kişilerin günde 1 çay kaşığını asla geçmemesi gerekir.

Haberin Devamı

Kantaron Yağı İçmek Ne İşe Yarar?

Kantaron yağı içmek, pek çok şeye faydalıdır. Kantaron yağı, küçük knapweed sindirim sistemi üzerindeki etkisi ile popülerdir. Aslında, sindirim sistemini iyileştirirken iştahı da uyarma yeteneğine sahiptir. Örneğin ishal, hazımsızlık, mide krampları, kabızlık ve dispepsi vakalarını tedavi etmeye de yardımcı olur. Anoreksiyalı kişilerde ve iyileşme dönemlerinde iştahsızlıkla mücadeleye yardımcı olur. Aynı zamanda kilo alımını kolaylaştırır.

Kantaron yağı koleretik özelliği sayesinde karaciğer konforunu önemli ölçüde artırır. Safra atılımını da teşvik eder ve safra salgılanmasını uyarmaya yardımcı olur. Aynı zamanda bu bitki vücutta genel olarak bir tonik görevi görür. Kantaron yağı, ağız yolu ile tüketildiği zaman kan şekerini düşürücü bir etki yaratır. Aynı zamanda, kan şekeri yüksek seviyelerde olanlar için yardımcı oluyor. Ama bu çok büyük bir etki olduğu için mutlaka bir uzmanın bilgisi dahilinde ve gözetiminde kullanması gerekir. Aksi halde ciddi sorunlara neden olabilir. Özellikle de geçici yorgunluk hali hissetmeniz durumunda endikedir. Hayvanlarda ortaya çıkan ateşe karşı etkisinin kökeninde ise, fenol asitler flavonoidler ve ksantonlar içerir. Aynı zamanda kantoron yağı içmek şu faydaları sağlar;

Haberin Devamı

Egzamaları ve yaraları tedavi eder.

Migren ile mücadeleye yardımcı olur.

Saç sorunlarına tedavi eder.

Safra kesesi taşlarını önler.

Bağırsak parazitleri ile savaşır.

Kantaron Yağının Zararları ve Yararları Var mıdır?

Çok etkili bir bitkisel yağ olan kantaron yağının bazı yan etkileri de olabilir. Kantaron yağının ölçülü ve doğru bir şekilde kullanılması halinde ciddi bir zararı bulunmuyor. Ama her üründe olduğu gibi bu ürünün de aşırı kullanımı, kantaron yağının da faydalı etkilerini zarara dönüştürebiliyor. Bu nedenle de asla kullanırken aşırıya kaçmamak gerekiyor. Aynı zamanda önerildiği şekillerde şekillerde ve miktarlarda kullanmak gerekiyor. Eğer hamilelik dönemindeyseniz, ciddi/kronik bir rahatsızlığınız varsa ya da vücudunuz bu yağa karşı kızarıklık, kaşıntı gibi vücudunuz herhangi bir alerjik reaksiyon gösterdiyse bu yağı asla kullanmamanız ya da kullanmaya devam etmemeniz gerekir.

Haberin Devamı

Kısacası, bir ürün ne kadar doğal olursa olsun tedavi amacı ile kullanmamanız gerektiğini unutmamanız gerekir. Bunun öncesinde mutlaka doktorlarınıza danışmalı ve onların da önerileri doğrultusunda hareket etmeye özen göstermelisiniz. Kantaron yağı doğru kullanıldığında karaciğere, cilde, şekere ve daha pek çok şeye iyi gelmesi ile bilinen mucizevi bir yağdır. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!