Kampüse taşınan lise binaları ilkokul ya da ortaokul olacak

Güncelleme Tarihi:

Kampüse taşınan lise binaları ilkokul ya da ortaokul olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 15:40

Bakan Avcı, “Kampüs alanına yakın bölgelerdeki liselerin bir kısımının kampüse taşınması sonucu kent içinde boşalan lise binaları eğitim öğretim amacı dışında başka işlere tahsis edilmeyecek. Bu binalarımız, yeniden düzenlenerek ilkokul ve ortaokul sistemimize tahsis edilecek” dedi. Bakan Avcı ayrıca, ülke genelinde 33 eğitim kampüsü kurulacağını da söyledi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Avcı, göç alan büyük illerin derslik ihtiyacına işlevsel ve kapsayıcı çözüm getirmek üzere, ülke genelinde 33 eğitim kampüsü kurulacağını belirtti. Eğitimde, fırsat eşitliği ve nitelik gibi hedeflere ulaşmak için çözülmesi gereken sorunların başında derslik ihtiyacının geldiğini söyledi. 10 yılda eğitimde yaşanan büyük seferberliğe ve yatırımlara rağmen derslik yapımı konusunda halen mesafe alınması gerektiğini ifade eden Avcı, göç alan bazı illler dışında derslik ihtiyacının çözülmek üzere olmasının memnuniyet verici olduğunu bildirdi.
Avcı, büyük illerde ise derslik maliyetinden çok arazi bulunmaması veya kamulaştırma maliyetlerinin çok yüksek olması gibi sebeplerden dolayı sıkıntı yaşandığını anlattı. Fiziki altyapıya ilişkin eksikliklerin bir an önce tamamlanarak nitelikli eğitimi daha başta imkansız kılan kalabalık sınıflardan kurtulmak istediklerini vurguladı.
Bu açmazı eğitim kampüsleriyle aşarak çocukları ve gençleri hak ettikleri fiziki imkanlarla buluşturmak için kollarını sıvadıklarını dile getiren Avcı, eğitim kampüslerinin kentlerinin yeni gelişen bölgelerinde, 100 bin metrekare büyüklüğündeki kamu arazilerinde yapılacağı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Haksız spekülasyonlar yapılıyor

“Kampüs alanına yakın bölgelerdeki liselerin, bir kısımının kampüse taşınması sonucu kent içinde boşalan lise binaları eğitim öğretim amacı dışında başka işlere tahsis edilmeyecek” diyen Avcı, bu konuda bazı illerde haksız spekülasyonlar yapıldığı için bunu vurgulamak istediğini söyledi.
Avcı, “Bu binalarımız, yeniden düzenlerek ilkokul ve ortaokul sistemimize tahsis edilecek. Böylece daha küçük yaştaki çocuklarımız, öğrencilerimiz daha rahat şartlarda nicel ve nitel standartlara uygun dersliklerde, evlerine daha yakın yerlerde, mahallelerinde eğitim öğretim görme imkanına sahip olacaklar. Eğitim kampüsleriyle derslik açıklarının kapatılmasının yanında yüksek standartlara sahip mekanlarda eğitim yapılmasını da sağlamış olacağız” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Adana, Kocaeli, Aydın, Şanlıurfa, Erzurum, Muğla, İstanbul ve İzmir’de yapılacak eğitim kampüsleri için düzenlediği ‘Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni’, Balgat Anadolu Teknik Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlendi. Törende konuşan Bakan Avcı, projeyi başlatan Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer ve katkı sağlayan kişilere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Pink Floyd tavsiyesi

Konuşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde, Bakan Avcı, projelerin tanıtıldığı sergiyi gezerken, gençliğinde çok dinlediği Pink Floyd’un ‘The Wall’ parçasını duyduğunu belirterek, mimarlara proje çalışırken arada Pink Floyd’u dinlemelerini tavsiye ettiğini söyledi.

Mimarlara nasıl poz verileceğini öğretti

Sahnede mimarların fotoğraf çektirirken poz vermekte zorlanması üzerine Bakan Avcı, “bu işin bir raconu” olduğunu belirterek, ödül alırken nasıl poz verileceğini gösterdi.
Törende, sahneye çıkmayan bir mimarın ismi okunduğunda oturduğu yerden “burada” diye seslenmesi üzerine Bakan Avcı, bunun “Ve Hüseyin İleri” taktiği olduğunu söyledi.
Avcı, yurttan sesler korosunda bütün sanatçıların ismi söylendikten sonra, İleri’nin özel ricasıyla “Ve Hüseyin İleri” diye isminin okunduğunu, bu nedenle yıllar sonra oradaki hiç kimsenin isminin hatırlanmamasına rağmen “Ve Hüseyin İleri” isminin hatırlandığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!