Kahramankart bakiye sorgulama nasıl yapılır? 2022 Kahraman Kart ulaşım ücretleri ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Kahramankart bakiye sorgulama nasıl yapılır 2022 Kahraman Kart ulaşım ücretleri ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2022 17:44

Kahraman kart bakiye sorgulama işlemi, mobil uygulama üzerinden ve internetten kolaylıkla takip edilebilen bir işlemdir. Şehirlerde hizmet veren toplu taşıma araçlarında yolcular eskiden nakit para ile ödeme yapıyordu. Ama yapılan düzenlemelerle tek kullanımlık kartlara, daha sonra da bakiye yüklenebilen manyetik kartlara da geçiş yapılmıştır. Kahramankart bakiye sorgulama nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kahraman Kart’a da üzerinde bulunan manyetiği sayesinde kolaylıkla bakiye yüklenebilir. Bu sayede özel halk otobüsleri ve toplu taşıma araçları ile yolculuk yapılabilir.

 Kahramankart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Toplu taşıma araçları ile ilgili gerçekleştirilen düzenlemeler her ilde bazı farklılıklar gösterir. Her ilin hatta her ilçenin toplu taşıma araçlarında kullanılan manyetik kartların da ücretleri birbirinden farklıdır. Kahraman Kart ise, sadece Kahramanmaraş'ın il sınırları içinde kullanılabilen bir çeşit şehir içi ulaşım kartıdır.

 Kahraman Kart’ın 2 farklı türü vardır. Bunlardan birisi, manyetik kart yani temassız akıllı kartlardır. Diğeri ise, tek kullanımlık kartlardır. Tek kullanımlık kartları, bilet satış noktalarından satın alınırken temassız akıllı kartlar ise, bakiye yüklenerek kullanılır. Yüklenen bakiye ise, şehir içi ulaşım araçlarında kullanılır ve yeterli bakiye kalmadığı zaman yeniden yükleme yapılması gerekir.

Haberin Devamı

 Kahraman kart sorgulama işleminizi ise birkaç şekilde yapabilir ve kartınızdaki bakiyeyi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Kart Dolum Bayilerinden Kahraman kart bakiye sorgulama: Otobüs duraklarıma yakın olan bölgelerde bulunan Kart Dolum Bayilerinden kartınızın içindeki bakiyeyi öğrenebilir ve bakiye yükleme yapabilirsiniz.

Mini Banko (Smart Banko): Duraklara yakın yerlere yerleştirilen mini bankolar 7/24 hizmet veriyor. Bu bankolardan kolaylıkla hem bakiyenizi öğrenebilir hem de kağıt para yükleyebilirsiniz.

Online Uygulama: App Store ve Play Store’da bulunan Kahraman Kart uygulamasını cep telefonunuza indirerek kartın içinde ne kadar bakiye kaldığını öğrenebilirsiniz. Bunun için de uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra kart ekle seçeneğini seçerek kartınızı sisteme girmeniz gerekiyor. Kartınızı sisteme tanımladıktan sonra içindeki bakiyeyi istediğiniz zaman kolayca öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda kredi kartıyla, sanal kartınızla ya da banka kartınızla kolayca bakiye yükleyebilirsiniz

2022 Kahraman Kart Ulaşım Ücretleri Ne Kadar?

 Kahraman Kart’ın satış bedeli ise, Tam Kart’lar için 7 TL indirimli kartlar için de 10 TL olarak belirlenmiştir. Kartla harcama yapabilmek için de karta ayrıca bir yükleme yapmanız gerekir. Kahraman Kart’ınıza en az 5 TL en çok 100 TL yükleme gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!