Johannes Kepler neyi buldu ya da icat etti? Johannes Kepler buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Johannes Kepler neyi buldu ya da icat etti Johannes Kepler buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 15:24

İnsanlık adına çalışma yapmış olan her isim ya bir şey bulmuştur ya da icat etmiştir. Bu kişiler bilim alanında yaptıkları ve çeşitli çalışmaları ile dünyanın gelişmesine yardımcı olmuşlardır. Sizler için Johannes Kepler neyi buldu ya da icat etti? Johannes Kepler buluşları ve bilime katkıları nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Johannes Kepler ismini duymayanlar olabilir. Ancak bu ismi duyan kişiler Kepler'in ünü hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Özellikle matematik ve astronomi alanı ile ilgilenen insanlar bu ismi mutlaka duymuştur. Johannes Kepler, 27 Aralık 1571 yılında Kutsal Roma Germen İmparatorluğu'nda doğmuştur. Yani ünlü ismin doğduğu yer günümüzdeki Almanya olarak bilinmektedir.

Johannes Kepler Neyi Buldu ya da İcat Etti?

Johannes Kepler, gezegensel hareket yasalarını bulan kişidir. Çok yönlü olan Kepler matematikçi, astrolog ve gökbilimci olarak tanınır. Alman olan Kepler'in yaptığı gezegensel hareket yasaları Newton'un evrensel yerçekimi kuvveti teorisine dayanır. Başka bir deyişle Kepler'in etkiledikleri isimler arasında ünlü fizikçi ve matematikçi Isaac Newton'da bulunur.

Haberin Devamı

 Özellikle 1604 yılında yeni bir akşam yıldızı olan Nova hakkındaki araştırmaları ile büyük bir başarı yakalamıştır. Bu araştırma yeni bir yıldızın doğuşu demekti.

Johannes Kepler Buluşları ve Bilime Katkıları

 Bilime ilgi duyan ve bu alanda çalışan kişiler kendilerini har açıdan geliştirmişlerdir. Yani bilimle uğraşan insanların üst düzey zekaları olduğu görülmektedir. Hatta akla bile gelmeyen icat veya buluşlar bu bu kişiler sayesinde ortaya çıkmıştır.

 Johannes Kepler henüz daha altı yaşındayken astronomiye merak duymuştur. 9 yaşında ise bir ay tutulmasını bizzat gözlemlemiştir. Ancak çocukken yaşadığı çiçek hastalığı gözlerinin zayıf olmasına yol açmıştır. Ayrıca bu durum elinde bir sakatlığa yol açmıştır. Doğal olarak astronomide gözlemci olarak çalışması zora girmiştir. Tabi Kepler ilerleyen yıllarda kendini geliştirerek çok başarılı bir insan olmuştur. 1594'te Graz'da matematik ve astronomi öğretmenliği yapmaya başladı. Böylece önemli bir kariyer şansını elde etmiş oldu.

Kepler'in bilime olan katkıları;

 

- Astronomi ve doğa felsefesinin tarihsel gelişimine katkı sağlamıştır.

 

- Felsefe ve bilim tarihçiliğinde çığır açmıştır.

 

Haberin Devamı

- Kepler ve onun bulduğu yasalar astronominin merkezi olarak kabul edilir.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!