İzmir’de 26 bin öğrenci taşımalı eğitimden yararlandı

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de 26 bin öğrenci taşımalı eğitimden yararlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2018 17:51

İzmir’de geçen yıl 26 bin 401 öğrenci taşımalı eğitimden yararlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ilginin arttığını belirterek, “Özel eğitim öğrencileri ve velilerimiz de bakanlığın kendilerine sunduğu hizmetler konusunda bilinçlendikçe bu konudaki talepleri artıyor” dedi.

Haberin Devamı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan sistemle öğrencilerin taşımalı eğitim sistemine ilgisi arttı. Geçen yıl 26 bin 401 öğrencinin taşımalı eğitimden yararlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, bu sayının bu yıl daha da artacağını tahmin ettiğini söyledi.

Okula erişimde zorluk yaşayan öğrencilerin ücretsiz bir şekilde okullarına taşındıklarını belirten Yahşi, şöyle konuştu:
“Bakanlığımız taşrada yaşayan veya öğrenci sayısı azaldığı için okulu kapatılan dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencileri taşımak için servis hizmeti veriyor. Bu planlamalar yıllık yapılıyor. Mart’ta ilkokul ve ortaokulların teklifleri alınıyor. Liselerdeyse bu süreç öğrenci yerleştirmeleri bitince tamamlanıyor. Özel eğitim öğrencileri ve 23 yaş üstü özel eğitim kursiyerleriyse yıl içinde ailelerin taleplerine bağlı olarak değerlendiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği çerçevesinde yer alan bu öğrencilerimize, ücretsiz öğle yemeği de veriliyor. 19 bin 602 öğrenciye de öğle yemeği verdik. İlimiz genelinde devlet, öğrencilerin taşınması ve öğle yemeği için 60 milyon TL harcama yaptı. Şu ana kadar başvuru yapan ve onayladığımız öğrenci sayısı 24 bin 422. İzmir’in yoğun göç almasından dolayı bu yıl, geçen seneki rakamları geçeceğimizi tahmin ediyoruz. Ayrıca özel eğitim öğrencileri ve velilerimiz de bakanlığın kendilerine sunduğu hizmetler konusunda bilinçlendikçe bu konudaki talepleri artıyor.”

Haberin Devamı

KOMİSYON BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİYOR
Yaz tatili süresince halk eğitimi merkezlerinde açılan kurslara özel eğitim öğrencileri ve 23 yaş üstü özel eğitim kursiyerlerinin taşındığını belirten Yahşi, geçen yıl 4 bin 990 özel eğitim öğrencisinin taşımalı eğitimden yararlandığını söyledi. Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde kilometrelerin esas alındığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencinin bulunduğu yerleşim yerine yakın bir okula ya da ilçe merkezindeki başka bir okula taşınabildiğini belirtti. Genellikle yerleşim yerine en yakın okulların tercih edildiğini söyleyen Yahşi, “Yönetmelikte iki kilometre sınırı var. Öğrencinin ikamet ettiği yer, toplu taşımaya iki kilometreden uzaksa taşımalı eğitime dâhil ediliyor” dedi. Deprem riski bulunan okulların yıkılıp yeniden inşa edildiğini de anlatan Ömer Yahşi, öğrencilerin okuldaki onarım tamamlanana kadar taşımalı eğitimden faydalandırılarak başka bir okulda eğitimlerine devam ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!