İsrafa karşı akıllı buzdolabı

Güncelleme Tarihi:

İsrafa karşı akıllı buzdolabı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2023 17:03

Minikler, israfı önlemek için ürettikleri akıllı buzdolabıyla TEKNOFEST’te kazananlar arasında yerini aldı. 5’inci sınıf öğrencilerinin yaptığı proje, “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışması “Sosyal İnovasyon” kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Mobil uygulama üzerinden buzdolabındaki ürünün son kullanma tarihini haber veren sistem beğeni topladı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde, Bilfen İzmir Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencilerinden Defne Duman, Deniz Ekici ve Aras Şimşek’in Fen Bilimleri öğretmeni Duygu Dilay Görgülü danışmanlığında hazırladıkları “Gıda İsrafının Azaltılmasını Sağlamaya Yönelik Akıllı Buzdolabı Tasarımı” projesi,  yarışmaya katılan 48 bin 627 proje arasından en iyisi seçildi.

Tasarladıkları akıllı buzdolabının bir mobil uygulama ile çalıştığını söyleyen öğrenciler bu uygulama ile buzdolabına konulan her ürünün belirtilen son kullanma tarihi yaklaştıkça alarm vermeye başladığını ve böylece ürünlerin tazeliği geçmeden tüketilebileceğini söylediler. Projeyi yaparken makine öğrenmesi teknolojisinden faydalanan öğrenciler gıda israfını önlemeye yönelik önemli bir adım atmış oldular.

BAKMADAN GEÇME!