Iphone ilk telefon ne zaman çıktı? Iphone ilk telefonun fiyatı nedir? Iphone ilk telefonu hangisi?

Güncelleme Tarihi:

Iphone ilk telefon ne zaman çıktı Iphone ilk telefonun fiyatı nedir Iphone ilk telefonu hangisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2021 03:19

Dünya'nın en fazla kullanılan telefon markaları arasında kuşkusuz Apple yani İphone yer almaktadır. Iphone dünyada büyük bir müşteri pazarı bulunan bir telefon markasıdır. Dünya'nın en değerli markaları arasında yer alan Iphone telefonlarının ne zaman çıktığı da merak konusudur. Peki Iphone ilk telefon ne zaman çıktı? Iphone ilk telefonun fiyatı nedir? Iphone ilk telefonu hangisi ve bu telefonun özellikleri nelerdir? İşte Iphone markasının ilk telefon modeli.

Haberin Devamı

Iphone telefonu ünlü Apple şirketi tarafından çıkarılmış bir telefon modelidir. Iphone ilk çıkarmış olduğu telefonu ile kısa sürede geniş bir müşteri pazarına ulaştı.

 Iphone İlk Telefon Ne Zaman Çıktı?

 Tarihteki ilk Iphone modeli telefonu 2007 yılında çıkmıştır. 2007 yılının 9 Ocak tarihinde çıkan bu telefon kısa sürede milyonlarca kişi tarafından satın alınmıştır.

 Iphone İlk Telefonunun Fiyatı Nedir?

 Iphone'un çıkarmış olduğu ilk telefonunu fiyatının ne olduğu da günümüzde merak edilen detaylar arasındadır. Iphone 2007 yılında çıkarmış olduğu ilk model telefonunu fiyatı 499 dolar idi.

 Iphone İlk Telefonu Hangisi?

 Apple şirketi tarafından çıkarılmış olan ilk Iphone modeli Iphone 2G cep telefonudur. İlk çıktığında 499 dolardan satılan bu telefon pek çok kişinin gözdesi haline geldi. Iphone 2G tam olarak 11.6 mm kalınlığına sahip bir telefondu. Tam olarak bu telefon 3.5 inçe sahip bir telefondu. Cam ve multi touch ekranı bulunan Iphone 2g tam olarak da 135 gram ağırlığı bulunmaktaydı.

Haberin Devamı

 Iphone 2g ilk piyasaya sürüldükten sonra 6 milyon üzerinde satış yaparak rekor kırmıştır. Iphone telefonunun en beğenilen telefonları arasına girmeyi de başarmıştır. Steve Jobs tarafından duyurulan bu telefon 2G bağlantı teknolojisine de sahipti. Bu telefon üzerinde toplam da 5 tane de düğme yer almaktaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!