İmpotans nedir ve belirtileri nelerdir? İmpotans nedenleri ve tedavisi

Güncelleme Tarihi:

İmpotans nedir ve belirtileri nelerdir İmpotans nedenleri ve tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2021 04:42

Cinsel yönden meydana gelebilecek sorunlar içerisinde impotans gelmektedir. Bu hastalığın tam olarak ne olduğu ise birçok kişinin merak ettiği konular içerisinde geliyor. Peki, impotans nedir ve belirtileri nelerdir? İmpotans nedenleri ve tedavisi üzerini merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

Özellikle erkekleri etkileyen ve ciddi anlamda bir cinsel sorun olarak impotans öne çıkmaktadır. Tabii bunun belirtilerinin ne olduğu ve nasıl tedavi edilmesi gerektiği ile yine merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Mutlaka ortaya çıkan belirtiler ile beraber doktora başvurmak ve tedaviye girmek büyük öneme sahiptir.

 İmpotans Nedir?

 Cinsel anlamda sertliğin erken zamanda kaybolması ile beraber, fazla uyarı gereksinimi üzerinden yaşanan durum impotans olarak bilinmektedir. Özellikle arter daralması ile beraber impotans çok daha önemli oranda gelişme gösterir. Venöz damarların sertlik oluşturan kanı toplaması sebebiyle ereksiyon sürekli hale gelmez. Bu sebepten dolayı da impotans meydana gelmektedir. Kısacası ereksiyon problemi olarak ifade etmek mümkün. Bu bağlamda cinsel hormonlar erkek seksüel gelişim noktasında büyük bir öneme sahiptir. Yaşanabilecek impotans ile beraber bu hormonlar üzerinden ciddi anlamda problem meydana gelir.

Haberin Devamı

 İmpotans Belirtileri Nelerdir?

 Cinsel anlamda erkekler için bazı durumlar impotans sorunu yaşanabileceğini gösterir. Bu konuda birçok farklı belirti cinsel konu üzerinden ortaya çıkabilmektedir.

 - İktidarsızlık

 - Libido kaybı

 - Boşalma sorunları

 - Cinsel istek yokluğu

 - Penis kısalığı

 - Orgazm yokluğu

 - Peniste eğrilik

 Genel olarak yaşanacak bu tür durumlar karşısında ortaya çıkan belirtiler ile beraber mutlaka uzman bir doktora başvurmak büyük öneme sahiptir. Erkek cinsel fonksiyon bozukluğu olarak da ifade edilebilecek olan yukarıdaki durumlar, zaman açısından daha ciddi sorunlar teşkil edebilmektedir. Bu sorunların daha da büyümemesi için mutlaka gerekli tetkik ve teşhis üzerinden tedavi yapılması gerekir.

 İmpotans Nedenleri

 Erkeklerde bir cinsel sorun olarak öne çıkan impotans birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenlerin daha iyi anlaşılabilmesi için mutlaka gerekli tanı ve teşhis yapılması büyük öneme sahiptir.

 - Psikojenik impotans

 - Sinirsel (Nörojen kaynaklı) impotans

 - Alkolizm ya da diyabetli ortaya çıkan impotans

 - Arteriojenik impotans

Haberin Devamı

 - Kolesterol yüksekliği ya da hipertansiyon

 - Sigara

 - Radyasyon

 - Perinal travmalılar

 - Venöz impotans

 Bu şekilde yukarıdaki gibi birçok farklı sebepten dolayı impotans bir erkek cinsel sorunu olarak meydana gelebilmektedir. O yüzden eğer yapılacak bir tedavi söz konusu ise, mutlaka alkol ve sigara ile yukarıdaki bazı zararlı durumlarını bırakılması gerekmektedir. Aksi takdire durumun tekrar etmesi ya da daha ciddi noktaları ulaşması olası sorunlar içerisinde yer alır.

 İmpotans Tedavisi

 Meydana gelen sorunun büyüklüğüne bağlı olarak impotans tedavisi sıralı şekilde gerçekleşmektedir. Bu tedavi yöntemleri daha basit teknik unsurların başlaması ile beraber daha karmaşık süreçlere doğru devam eder. Öncelikle cinsel organa sertleşme sağlayan enjeksiyonların yapıldığı tropikal uygulamalar ele alınır.

Haberin Devamı

 Eğer bu durum cevap vermez ise o zaman eksternal tedavi uygulamaları olarak bilinen vakum cihazı üzerinden işlem gerçekleştirilir. Bu tedavi yöntemi işe yaramadı ESWT üzerinden şok tedavi uygulaması gerçekleştirilir. Hiçbiri işe yaramadığı vakit ise son çare olarak cerrahi yöntem uygulaması ele alınmaktadır. Ancak cerrahi uygulamanın bir daha geri dönüşü olmadığı için, mutlaka önceki tedavi yöntemleri üzerinden cevap beklenir.

 İmpotans Tedavi Edilir mi?

 Birçok farklı yöntem üzerinden günümüzde impotans sorunu için tedavi imkanı bulunmaktadır. En başta enjeksiyon üzerinden tropikal uygulamalar ile beraber, son olarak cerrahi yöntem uygulaması gerçekleştirilir. Ancak sonuç olarak impotans sorunu adına bu hastalığa karşı çözüm önemli oranda elde edilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!