İlköğretim öğrencilerine Hepatit B aşısı

Güncelleme Tarihi:

İlköğretim öğrencilerine Hepatit B aşısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2007 16:21

Edirne’de Aşı haftası etkinlikleri çerçevesinde Hacı İlbey İlköğretim okulunda okuyan 133 öğrenciye Hepatit B aşısı yapıldı.

16- 22 Nisan arasında kutlanan aşı haftası etkinlikleri kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Hepatit B aşısı yapılmadığını saptadığı 133 ilköğretim okulu öğrencisine aşı yaptırdı. Hacı İlbey İlköğretim okulunda toplanan öğrencilere görevli hemşireler tarafından aşıları vuruldu. Ardından aşı haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklere Edirne Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu katıldı. Öğrenciler aşı haftası ile ilgili yazdıkları şiir ve kompozisyonları okuyarak, aşının insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Türkiye’de her yıl 50 bin bebeğe aşı yapılarak hastalıklardan korunduğunu belirten Edirne İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Hatice Gül şunları söyledi:
“Dünyada her yıl difteri nedeniyle 30 bin çocuk hastalanmakta, 3 bin çocuk ise ölmekte. Boğmaca nedeniyle 39 milyon çocuk hastalanmakta, 300 bin çocuk ölmekte. Yeni doğan tetanosu nedeniyle 200 bin bebek ölmekte. Kızamık nedeniyle 30 milyon çocuk hastalanmakta, 888 bin çocuk ölmekte. Hepatit B nedeniyle 6 milyon kişi hastalanmakta, 500 bin kişi ölmekte. Verem nedeniyle ise 2 milyon kişi ölmektedir. Oysaki bu hastalıkların hepsi aşı ile önlenebilir hastalıklardır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!