İsimden numara sorgulama nasıl yapılır? İsim soyisim ile telefon numarası bulunabilir mi?

Güncelleme Tarihi:

İsimden numara sorgulama nasıl yapılır İsim soyisim ile telefon numarası bulunabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2022 17:40

Sadece isimden Türk Telekom veya mobil hat sahiplerinin telefon numaralarını bulmak kolaydır. İsim üzerinden telefon numarası 1185 numaralı hatta kısa mesaj atılarak kolay bir şekilde bulunmaktadır. Ayrıca 118 80 sistemi ile de vatandaşlar isimden telefon numaralarını kolay bir şekilde bulabilmektedir. İsimden telefon numarası bulma yöntemlerini sizler için derledik.

Haberin Devamı

Yalnızca isim üzerinden herhangi birinin telefon numarasına ulaşmak için ücretli ve ücretsiz numara sorgulama yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler ile isimden telefon numarası bulma ve öğrenme gibi sorunlar karşısında farklı hizmetlerden faydalanarak ulaşılmak istenilen numaralara kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

 İsimden Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?

 İsimden numara sorgulama işlemi kısa mesaj kolu ile kolay bir şekilde yapılmaktadır. Fakat bu sadece Türk Telekom kullanıcıları için geçerli olmaktadır. Aralarında birer boşluk bırakarak ad ve soy ad yazılıp 1185'e kısa mesaj gönderilmelidir. Burada isim Türk Telekom Bilinmeyen Numaralar rehberine kayıtlı ise numara sorgulama işlemi yapılabilir.

 Ayrıca numaradan isim bulma sistemi ile isim ve şehre göre de sorgulama yapılmaktadır. Bilinmeyen servisinden yararlanmak için *100# rakamları tuşlanmalıdır. Buradan işlem menüsü üzerinden Bilinmeyen Servisine ulaşım sağlayarak kimliği belirsiz kişilerin bilgilerine ulaşmak mümkündür. Arama ve SMS ücreti ise 1,6 TL olarak belirtilmektedir.

Haberin Devamı

 İsim Soy İsim İle Telefon Numarası Bulunabilir mi?

 İsim üzerinden telefon numarası öğrenmek oldukça kolaydır. Bunun için en sık tercih edilen yöntem 118 80 sistemi olmaktadır. Bir operatör üzerinden belli bir ücret karşılığında 118 80 numara sorgulama arandığı zaman isim ve soy isim gibi bilgiler verildiğinde kişinin telefon numarası bulunabilmektedir.

 Operatör Üzerinden Telefon Numarası Öğrenme

 Operatörler telefon numarası bulma hizmetlerini vatandaşlara sunmaktadır. Vodafone ve Turkcell hatlarından telefon numarası öğrenebilmek için isim ve soy isim bilgileri gerekmektedir. Bu bilgiler ile hat üzerinden kişiler telefon numarası bilgilerine ulaşabilirler.

 Bunun yanı sıra operatörler telefon numaralarının kim üzerine kayıtlı olduğu bilgilerini de vatandaşlar ile paylaşmaktadır. Bunun için operatörler üzerinden telefon numarasının kime ait olduğunu öğrenmek için KIM yazıp bir boşluk bırakarak telefon numarası 10 haneli şekilde yazılmalıdır. Daha sonra bu mesaj 7048' SMS olarak gönderilmelidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!