Hukuk öğrencilerinden midyeli eylem

Güncelleme Tarihi:

Hukuk öğrencilerinden midyeli eylem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 14:44

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, geçemedikleri dersi başka illerdeki yaz okullarından almaya zorlandıkları gerekçesiyle eylem düzenledi.

Haberin Devamı

Hukuk Fakültesi önünde toplanan 200 kadar öğrenci ellerinde salatalık ve midye tavalarıyla eylem yaptı. Öğrenciler, ‘Okul biter yaz göçü başlar’, ‘Bu yaz neredeyiz’ yazılı dövizler açtı. ‘Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Usulü’ dersinden kaldıkları için yaz okuluna gitmek zorunda kaldıklarını belirten öğrenciler, aynı dalda tek öğretim üyesi olması nedeniyle dersi geçme umuduyla başka illere gittiklerini söyledi.

Marmara Üniversitesi’ndeki yaz okulunda aynı dersi vermek için yaklaşık 3 bin TL giderleri olacağını anlatan öğrenciler, bu parayı ödeyebilmek için ya turizm sezonunda mevsimlik işçi olarak çalıştıklarını söyledi. Gençler, sahillerde midye satarak parayı biriktirdiklerini anlattı. Fakülte önünde para biriktiren arkadaşlarına yardımcı olmak için midye ve salatalık yiyen gençler oturma eylemi ardından dağıldı.

Haberin Devamı

Standardı tutturan dersi geçer

Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, bir tek öğrencisini bile kasti olarak derste bırakmadığını belirtti. Kanbur, "Adalet sistemine güvenmemiz için kaliteli hukukçular yetiştirmemiz gerekli. Benim bir standartım var. Bu arkadaşlar ilerleyen yıllarda bana teşekkür edecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!