Hipotoni nedir? Ne zaman anlaşılır? Hipotoni nasıl değerlendirilir?

Güncelleme Tarihi:

Hipotoni nedir Ne zaman anlaşılır Hipotoni nasıl değerlendirilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 16:20

Hipotoni günümüzde pek çok kişinin karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Genel anlam bakımından düşük kas sorunu olarak adlandırılan bu hastalık çoğunlukla bebeklik döneminde ortaya çıkmaktadır. Çağımız rahatsızlıklarından biri olarak pek çok ebeveyn bebeğinde hipotoni hastalığını keşfetmektedir. Kaç güçsüzlüğü olarak da bilinen bu hastalık için eklem ve kasların çalışma hızının düşük olduğu gözlemlenmektedir. Yer çekimine bağlı olarak kaslarda çalışma hızının yavaş ya da hiç olmaması fark edilmektedir. Hipotoni nedir ve ne zaman anlaşılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Hipotoni hastalığı bebeklik dönemi itibariyle fark edilen hastalıklardan biridir. Oldukça fazla anne baba bu rahatsızlığı keşfederek tıbbi yardım almaktadır. Tam sebebi belli olmayan bu hastalığın pek çok nedeni bulunmaktadır. Özelikle beyincikte bulunan bir hasar sonucunda eklem ve kas bölümlerinde çalışma kaybı yaşanmaktadır. Özellikle reflekse bağlı olarak kemiklerde hareket sıkıntısı yaşanıldığı görülmektedir. Kas güçsüzlüğü olarak da adlandırılan bu rahatsızlığın çeşitli sebepleri bulunmaktadır.

 Hipotoni Nedir?

 Hipotoni kasların dik durmaya karşı güçsüzlüğü ve eklemlerin hareket etme zorluğu çekmesini gösteren hastalıklardan biridir. Kas ve eklem dirençsizliği olarak da bilinen bu hastalık çoğunlukla bebeklik döneminde ortaya çıkmaktadır. Pek çok anne baba çocuğu üzerinde yaptığı gözlemler sonucunda tıbbı destek alarak bu hastalığı teşhis ettirmektedir. Hipotoni hastalığı olan bebekler genel olarak eklemsiz şekilde görünmektedir. Hipotoni hastalığının çeşitli pek çok etkileri bulunmaktadır. Her bireyde farklı etkiler ortaya çıkarak fark tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

 Kas ve eklem rahatsızlığının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Özellikle bebeklik döneminde baş tutamama ya da hareket etmede zoruluk çekme, ani eklem hareketleri bu hastalığın anlaşılma nedenleri arasında yer almaktadır. Çoğu kişi bu gibi durumları bebek üzerinde gözlemleyerek tedavi yöntemlerine başvurmaktadır. Bebek için D vitamin ve B12 vitamin desteği sağlanarak zaman içerisinde fizik tedavi uygulamaları başlatılmaktadır. Her tedavi sonunda hipotoni rahatsızlığı gerilemeye başlar. Kişi zaman içerisinde yaşam kalitesini üste seviyeye çıkarmaktadır.

 Hipotoni Ne Zaman Anlaşılır?

 Hipotoni çoğunlukla bebeklik döneminde anlaşılmaktadır. Anne babalar bebek üzerinde yaptıkları gözlem sonucunda bebeğin eklemsiz bir formda olduğunu farketmektedir. Bu durum sonucunda alınan tıbbı destek sayesinde bebek üzerinde çeşitli testler yapılmaktadır. Hipotoni rahatsızlığı yapılan testler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Kasların yerçekimine karşı direnç sağlayamaması sonucunda dik durma ya a hareket etme gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Bu rahatsızlık çocuklarda ya da bebeklerde sıklıkla görülmektedir. Doğuştan gelen bir hastalık olarak bilinmektedir. Hipotoni özellikle genetik olarak ortaya çıkan hastalıklardan biridir. Günümüzde pek çok kişi akraba evlilikleri sonucunda bebeğinde hipotoni rahatsızlığının çıktığını görmeye başlamaktadır.

 Hipotoni Nasıl Değerlendirilir?

 Hipotoni hastalığı için farklı değerlendirmeler bulunmaktadır. Hastalık genel olarak doğuştan gelen ve bebeklik döneminde ortaya çıkan rahatsızlıklardan biridir. Hipotoni oluşumunda akraba evlilikleri, genetik rahatsızlık, omurilik ve sinir rahatsızlıkları, tiroit hastalığı ya da B12 ve D vitamin eksiklerinin etkisi bulunmaktadır. Aynı zamanda SMA rahatsızlığı da bebeklerde sıklıkla görülen hastalıklardan biri olarak kas ve eklem çalışma hızını düşürmektedir. Kasların hareket kabiliyetini ortadan kaldırması sonucunda eklemler istemsiz şekilde çalışmaktadır.

Haberin Devamı

 Bu hastalığın tedavi yöntemleri de pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Oluşum nedenine bağlı olarak bir tedavi programı geliştirilmektedir. Bu hastalığın oluşum nedeninin SMA rahatsızlığı olması hipotoni için tedaviyi en zorlaştıran durumlardan biridir. Bebekler üzerinde yapılan çeşitli testler sonucunda hastalık nedeni ortaya çıkarılarak sonunda tedaviye başlanmaktadır. Bu tedavi yöntemleri ile hastalığın etkileri zaman içerisinde azalmaya başlamaktadır. Özellikle çocuğun gelişim çağında yaşam kalitesinin normal birey düzeyine çıkması sağlanmaktadır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!