Hilti Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Hilti Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Hilti Ne Demek, Ne Anlama Gelir Hilti Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 18:04

Hilti kelimesi, bir tür matkap türü olarak bilinmektedir. Beton kırmak ve delmek için kullanıldığı bilinen bir tür matkap olduğu da söylenebilir. Hilti diğer matkap türlerinden farklı bir çalışma prensibine sahiptir. Hilti aslında bir marka olarak bilinse bile sonrasında tüm bu aletlere ismini vermiştir. Hilti, hava basıncı ile çalışmakta olan aletler olarak bilinmektedir. Hilti kelimesi hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

Hilti, darbeli matkap olarak da bilinmekte olan bir tür alet olarak ifade edilebilir. Hiltinin kullanımı daha çok betonları kırmak ve delmek için tercih edilmektedir. Delici ve kırıcı bir matkap türü olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. 

 Hilti Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Hilti kelimesi, bir tür matkap olarak bilinmektedir. Halk arasında ise hilti, darbeli matkap anlamına gelmektedir. Delici, kırıcı ve parçalayıcı işler için kullanılmakta olan bir tür matkap olduğunu söylemek de mümkündür. Hilti, darbeli bir matkap olarak da ifade edilebilir. Hilti, matkap ile delinemeyecek olan sert zeminleri ve betonları delmek ve kırmak için kullanılmaktadır. 

 Hilti Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

 Hilti kelimesi sözlükte yer alan bir kelime değildir. Hilti ilk kullanılmaya başlandığında bir matkap markası olarak bilinmekteydi. Ancak sonrasında hilti kelimesi, darbeli matkap çeşitlerinin her birine verilen bir ad olma özelliğine sahiptir. Hilti, halk arasında darbeli matkap olarak bilinmektedir. Hilti kelimesi özellikle yapım ve tamir işleriyle uğraşan kişiler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!