Heykeltıraş nasıl yazılır? Heykeltıraş kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı?

Güncelleme Tarihi:

Heykeltıraş nasıl yazılır Heykeltıraş kelimesi TDKya göre bitişik mi yazılır ayrı mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2022 00:57

Bazı kelimelerin anlam kazanması için ayrı ya da bitişik yazılması gerekir. Ancak bu şekilde birçok kelime Türkçede hatalı biçimde ele alınır. Bu kelimelerden biri olarak ise heykeltıraş sözcük grubu gelmektedir. Peki, heykeltıraş nasıl yazılır? Heykeltıraş kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Tıraş kelimesi başlı başına hata yapılan sözcükler içerisinde gelmektedir. Genelde bu kelime, ‘Traş’ biçiminde ele alınır ve yanlış yazılır. Ancak daha çok tıraş olarak yazılması gerekmektedir. Bu kelime üzerinden aynı zamanda heykeltıraş sözcüğünün de ayrı mı yoksa bitişik mi yazılır yazılmayacağı merak ediliyor.

 Heykeltıraş Nasıl Yazılır?

 Belli bir sanat dalını anlatan ‘heykeltıraş’ kelime grubu bu şekilde bitişik yazılmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere belli malzemeleri kullanmak suretiyle tıraşlama yaparak farklı heykelleri ortaya çıkarmak anlamına gelir. Önemli bir sanat dalı olması ile beraber bitişik yazılması gereken sözcükler içerisinde yer almaktadır.

 Heykeltıraş Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı?

 Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman bu kelimenin doğru yazılışı, ‘Heykeltıraş’ biçimde bütün haline gelmesidir. Bu şekilde tek başına veya cümle içerisinde amaca uygun olarak kullanmak mümkündür. Genelde bitişik yazılması ile beraber en önemli sanat dalları içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

 ‘’Bugün heykeltıraş sergide olacak.’’

 Görüldüğü gibi bu şekilde yukarıdaki cümlede nasıl kullanılmış ise günlük yaşamda farklı yerlerde değerlendirmek mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!