Havaalanı işletme ruhsatlı tek üniversite

Güncelleme Tarihi:

Havaalanı işletme ruhsatlı tek üniversite
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 17:05

İşletme ruhsatına sahip dünyanın tek üniversite havaalanı oldu.

Haberin Devamı

Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’na ait havaalanı işletme ruhsatını aldı.

Havaalanı Yapım, İşletim ve Sertifikalandırma Yönetmeliği (SHY-14A) kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetlemeler sonucunda ruhsat işlemleri konusundaki gereklilikleri yerine getiren Anadolu Üniversitesi Havaalanı’nın sertifikası 20 Temmuz 2007'de Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali Arıduru tarafından Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Hatice Küçükönal’a verildi.
Yrd.Doç.Dr. Hatice Küçükönal, işletme ruhsatı alan Anadolu Üniversitesi’nin dünyanın ilk ruhsatlı üniversite havaalanı olarak kayıtlara geçtiğini söyledi. Yrd.Doç.Dr. Küçükönal şu bilgileri verdi:
“Anadolu Üniversitesi Havaalanı’nın sertifikalandırma ve ruhsatlandırılmasına yönelik 2007 yılında yoğunluk kazanan çalışmalar doğrultusunda 12-13 Temmuz 2007 tarihinde yapılan denetimler sonucunda üniversitemiz, ülkemizde işletme ruhsatı almaya hak kazanan 21’inci hava alanı oldu. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) standartlarının yanı sıra güvenli ve emniyetli olduğu da belgelenmiş olan Anadolu Üniversitesi Havaalanı böylece dünyada bu ruhsata sahip ilk ve tek üniversite hava alanı olma unvanına kavuştu.”

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü’nde bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulu’na ait havaalanında öğrenci eğitimlerinin yanısıra Türk Hava Yolları tarafından da haftada 3 gün İstanbul-Eskişehir uçak seferleri yapılıyor. Hava alanında 2 yıl önce de Brüksel-Eskişehir arası uçak seferleri gerçekleştirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!