Hatay kart bakiye sorgulama nasıl yapılır? 2022 Hatay Kart ulaşım ücretleri ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Hatay kart bakiye sorgulama nasıl yapılır 2022 Hatay Kart ulaşım ücretleri ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 15:23

Hatay ilinin genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma hizmetleri, Hatay Kart ile sağlanır. Vatandaşların şehir içinde güvenli bir ulaşım sağlayabilmeleri için yürütülen çalışmalar için Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Ulaşım Dairesi Başkanlığı aracılığı ile toplu taşıma için yapılacak olan ödemelerin sistemli olması için önemli bir adım atıldı. Hatay kart bakiye sorgulama nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Hatay ilinin genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçların da Hatay Kart kullanılır.

HATAY KART’I HANGİ İLÇELERDE KULLANABİLİRİM?

Kartlı sistemle çalışan Toplu taşıma araçları ise, Antakya - Defne Merkez, Üniversite–Serinyol, Samandağ, Belen, Arsuz, Reyhanlı ve Harbiye Bölgesinde faaliyet gösterir. Diğer ilçeler ile de çalışmalar hızla devam etmektedir. En yakın zaman da diğer bölge ilçelerde kartlı sisteme giriş yapacaktır.

HATAY KART BAKİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Kartınızın arka tarafında yazan kart seri numaranız ile mobil uygulama, hataykart.com ya da belediyenin internet sitesi (hatay.bel.tr) üzerinden tam, öğretmen, öğrenci ya da 65 yaş kartını kolaylıkla tanımlayabilirsiniz para yüklemesi, otobüsüm nerede, akıllı durak, bakiye yükleme, bakiye sorgulama, en yakın bayii, kartın içerisinde ki tutar gibi bir çok bilgiye mobil uygulama, hataykart.com, hatay.bel.tr,  444 12 06 ve 153 üzerinden erişebilirsiniz.

Haberin Devamı

HATAY KART BAKİYE YÜKLEME NASIL YAPILIR?

Kiosk, zincir marketler, mobil uygulama, kişiselleştirme ofisleri ya da bayilerden bakiye dolum işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Hatay Kart için 208 tane bayi, 10 kiosk, 6 kişiselleştirme ofisi mevcuttur. Mobil uygulamadan en yakın bayiyi görebilir bakiyenizi de öğrenebilirsiniz.  

2022 HATAY KART ULAŞIM ÜCRETLERİ NE KADAR?

Elektronik Kartlı (Hatay Kart ) Biniş Ücreti: Sivil 9 TL - Öğrenci 6,03 TL Elektronik Kart (Hatay Kart ) ile TAM AKTARMA ÜCRETİ (60 Dakika içinde geçerlidir) 6,03 TL, Öğrenci İNDİRİMLİ AKTARMA ÜCRETİ (60 Dakika içinde geçerlidir. 4, 04 TL’dir.

HATAY KART BEDELİ NE KADARDIR?

Fiyatlar ise, tam kart bedeli için 17 TL ve Kişiselleştirilmiş olan Hatay Kart ise, 25 TL olmak üzere belirlenmiştir.
Ücretsiz Hatay Kart Nasıl Alabilirim? Ücretsiz elektronik karttan (Hatay Kart) 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ve %40 üzeri engelli ve ağır engelli, polis memurları, şehit yakınları, gazi, jandarma, tuik, erbaş ve erler, başbakanlık sarı basın kartı sahipleri, kanunda belirtilen belediye zabıta görevlileri, toplu taşıma araçlarından ücretsiz bir şekilde yararlanabilir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!