Hamilelik Kaç Günde Belli Olur? Hamilelik Belirtileri Kaç Günde Oluşur?

Güncelleme Tarihi:

Hamilelik Kaç Günde Belli Olur Hamilelik Belirtileri Kaç Günde Oluşur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2021 21:13

Birçok kadın hamile olup olmadığını anlamak için testi ne zaman yaptıracağını tam olarak kestiremiyor. Bu yüzden birçok soru ile karşı karşıya kalıyor. Bazı durumlarda stres yaşaması da mümkün olabiliyor. Bu tür durumlar ile karşılaşılmaması adına sizin için hamilelik kaç günde belli olur ya da hamilelik belirtileri kaç günde oluşur şeklindeki soruların yanıtlarını detaylı bir şekilde sizin için derledik.

Haberin Devamı

Hamilelik kaç günde belli olur şeklindeki sorulara net bir yanıt vermek pek mümkün değil. Çünkü herkesin bedeni gelişen olaylara aynı süre içinde tepki vermeyebiliyor. Bu yüzden hamileliğin kaç gün içinde belli olup olmadığını net bir rakam ile söylemek doğru değildir. Ancak hamilelik testleri adet periyodunun gecikmesinden yaklaşık bir hafta sonrasında yapılabiliyor.

Hamilelik Kaç Günde Belli Olur?

Hamileliğin kaç günde belli olduğu tam olarak saptanmış değil. Bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden net bir gün sayısı söylemek doğru değildir. Fakat adet gecikmesi sonrası yapılan testlerle hamilelik saptanabilir. Testlerden doğru sonuç olmak için gecikmenin üstünden yaklaşık bir hafta geçmesi gerekir.

Hamilelik Belirtileri Kaç Günde Oluşur?

Haberin Devamı

Hamilelik belirtileri döllenmenin oluşumundan sonraki 5 veya 10 gün içinde hissedilebilir duruma gelir. Adet öncesinde veya adet sırasında oluşan şişkinlik hissi hamilelik belirtisi olarak değerlendirilebiliyor. Göğüslerde hassasiyet oluşması da hamilelik belirtisi olarak kabul ediliyor. Meme uçlarındaki koyulaşma ve oluşan hassasiyet hamile olduğunuza işaret edebilir. Bu tür durumlarda gebelik testi gerekli olur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!