Gümüşhane okuyor

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane okuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 13:55

GÜMÜŞHANE Valili tarafından başlatılan ‘Okuyan Gümüşhane’ projesi, düzenlenen tanıtım toplantısının ardından uygulamaya başlandı. Vali Enver Salihoğlu, “Başlattığımız projenin asıl amacı ilimizdeki kitap okuma oranını artırmaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘Okuyan Gümüşhane’ projesinin tanıtım toplantısına Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları Soner Yalçın, Mehmet Demiral, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Yüzbaşı Ümit Dedebağ, Mühendislik Fakültesi temsilcisi Sebahattin Saraç ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Ekmen, kitap okuma oranını artırma, kütüphanelere işlerlik kazandırma çalışmalarının yanısıra, insanlara, düşündüğünü doğru bir şekilde ifade edebilme, yorum ve sentez yapabilme alışkanlıklarını kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Dört yıl sürecek kampanya kapsamın da il genelindeki kahvehanelerin, kıraathaneye dönüştürülmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Okullarda kitap tanıtım stantlarının kurulacak, en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirilecek. Kitap toplama kampanyaları düzenlenecek, hızlı okuma kursları açılacak” dedi.

Haberin Devamı

Vali Enver Salihoğlu ise “Başlattığımız projenin asıl amacı ilimizdeki kitap okuma oranını artırmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatttığı ‘Türkiye Okuyor’ projesinin alt projesi olan ‘Okuyan Gümüşhane’ projesini İlimizde başlatmış bulunmaktayız. Ümit ediyoruz ki Türkiye okuyan bir ülke olsun. Türkiye'deki kütüphane sayısı 1250 civarında iken Almanya'da ise 13 bin kütüphane bulunuyor. Başarılı bir toplum için okumalı ve okutmalıyız. Tüm Gümüşhaneli hayırseverlerimizi, bu defa kütüphane açmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!