Gül Nasıl Çoğaltılır? Asma, Sarmaşık, Yediveren, Bodur, Baston Ve Minyatür Gül Nasıl Ve Hangi Ayda Çoğaltılır

Güncelleme Tarihi:

Gül Nasıl Çoğaltılır Asma, Sarmaşık, Yediveren, Bodur, Baston Ve Minyatür Gül Nasıl Ve Hangi Ayda Çoğaltılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 14:23

Gül çiçeklerin en başında yer alan bahçe öğelerinden biridir. Gül bakımı en özen isteyen alanlardan biridir. Gül yetiştirmek isteyen kişiler bakımı ve çoğaltma işlemlerini öğrenmektedir. Gül çoğaltmanın en temel öğesi koparılan dalların tekrar toprağa gömülmesi ya da dikilmesidir Böylelikle gül dikildiği noktada tekrar açmaya başlayacaktır. Gül çoğaltmanın farklı yöntemleri arasında yaprağının gübre olarak kullanılması da yer almaktadır. Gül nasıl çoğaltılır ya da diğer gül çeşitleri hangi aylarda çoğaltılır hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Gül çoğaltma işlemleri belirli adımlardan geçilerek yapılmaktadır. Gül çiçekler arasında bakımı özen isteyen ve en nadide çiçeklerden biridir. Birbirinden farklı renkte açan gülleri çoğaltmak isteyen kişiler ilk olarak gülün dallarını tekrar ekme işlemlerini uygulamaktadır. Gül yaprakları ve dalları tekrar açmaya yönelim göstermektedir. Popüler bahçe bitkilerinden biri olan gül için çoğaltım işleri de özen istemektedir. 

 Gül Nasıl Çoğaltılır? 

 Bahçe çiçeklerine merak duyan kişiler bu çiçeklerin nasıl yetiştirildiğini ve nelere ihtiyaç duyduğunu da detaylı bir şekilde araştırmaktadır. Güller bakımı özen isteyen ve en hassas çiçek türlerinden biridir. Farklı pek çok renkte açan güller için bakıma yönelik pek çok bilgi yer almaktadır. 

 Gül yetiştirmek ve bu çiçekleri çoğaltmak isteyen kişilerin uyguladıkları ilk yöntemlerden biri dallarının ve köklerinin tekrar toprağa gömülmesidir. Toprak bakımı sayesinde güller daha çok çeşitte açarak çoğalmaya başlamaktadır. Gül yetiştirmenin ve çoğaltmanın temel yöntemi ise gübre kullanımı olarak bilinir. 

Haberin Devamı

 Popüler bahçe bitkilerinin en sevilen öğesi olan gül, farklı renkleri ile bahçeleri süslemeye devam etmektedir. Yetiştirilen renkli güllerin çoğaltılması da en özen isteyen konulardan biridir. Özenli bakım ve sulama teknikleri sayesinde güller daha çok çıkmaya devam etmektedir. Kaliteli dallara ve köklere sahip olan gülleri seçmek her zaman daha avantajlıdır. Özellikle gül bakımı ve yetiştirmesi açısından kaliteli ürün kullanımı daha iyi sonuç vermektedir.

  Gül çoğaltmak isteyen kişiler gübreli toprak kullanmaktadır. Gübreli toprağa ekilen dallar sayesinde kısa sürede çiçek açmaya başlamaktadır. Mevsim şartları göz önünde bulundurularak gül çoğaltma işlemleri devam etmektedir. Bulutlu havalarda dikilen güller yaza doğru daha çok çiçek vermektedir. 

 Asma, Sarmaşık, Yediveren, Bodur, Baston ve Minyatür Gül Nasıl ve Hangi Ayda Çoğaltılır? 

 Gül dikim zamanları çeşitlerine göre ayrılmaktadır. Her gül çeşidinin farklı bir dikim ve yetiştirme zamanı bulunmaktadır. Aynı zamanda gül dikecek olan kişiler hava şartlarına da uygun bir zaman belirlemelidir. Çok sıcak ya da çok soğuk esen rüzgarlı havalarda gül dikimi yapmak dalın ve köklerin hasar görmesine neden olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Asma ve sarmaşık genellikle ilkbahar aylarında ve güneşli havalarda dikilmektedir. Doğru su verimi ile beraber çiçekler aktif olarak çıkmaya başlamaktadır. Kaliteli gül dikimi için hava şartlarının ve mevsimin en uygun zamanı belirlenmelidir.

  Bodur, baston ve yediveren çiçekleri için en uygun zaman ise bulutlu havalardır. Bulutlu havalarda dikilen bu çiçekler gelen yağmur suyu ile beraber daha güzel çiçek açmaya başlamaktadır. Çiçekler daha çok tohum vermeye ve çoğalmaya devam etmektedir. Gelen güneş ışınlarının hafif olması da çiçeklerin daha parlak ve çok yapraklı çıkmasını sağlamaktadır. Güllerin böcek ya da haşerelerden korunması için gübreleme tekniğinin uygulanması gerekmektedir. Gübre güllerin köklerini besleyerek böceklenmelere karşı koruma sağlamaktadır. Aynı zamanda nemli havada dikim yapılmamalıdır. 

Haberin Devamı

 Minyatür güller çıkan en güzel ve tatlı görünüme sahip olan çiçekler arasında yer almaktadır. Bu nedenle pek çok kişi evinin bahçesini ya da balkonlarını minyatür güller ile süslemektedir. Asma ve sarmaşık bitkileri de az güneşli ya da parçalı bulutlu havalarda dikilerek ilkbahar ve yaza giriş aylarında çoğalmaya başlamaktadır. Özellikle yaz aylarında doğru bakım sayesinde güller daha fazla çiçek açmaya ve tohum vermeye devam etmektedir. Gübreli toprak seçimi güllerin çok çıkması için tercih edilen yöntemlerden biridir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!