Göz numarası düşer mi? Gözlük kullanınca ve kullanmadan astigmat, miyop ve hipermetrop yüksek göz numarası değişir mi?

Güncelleme Tarihi:

Göz numarası düşer mi Gözlük kullanınca ve kullanmadan astigmat, miyop ve hipermetrop yüksek göz numarası değişir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 22:04

Gözlük kullanan kişiler arasında çok yaygın bir şekilde gözlük kullanmamak göz numarasını ilerletir mi korkusu yer alıyor. Gözlük takması gereken kişilerin gözlük takmaması halinde gözde ilerleme ya da gerileme olup olmayacağı konusunda pek çok uzman görüş bildiriyor. Göz numarası düşer mi tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Vücudun en önemli duyu organları arasında yer alan gözlerde ortaya çıkan herhangi bir sorun görme duyusunda gerilemeye ya da göz içinde yanma, batma ve benzeri pek çok şikayete yol açtığı için, göz hastalıklarının belirtileri de kolayca fark edilebilir.

Göz Numarası Düşer mi?

İnsanların görme organı olan gözlerde yaşanan bazı sorunlar görmeyi büyük ölçüde engelleyebiliyor. Kişilerin gözleri bazı sorunlardan dolayı zaman içinde bozulabiliyor. kimi zaman gözler, genetik nedenlerden dolayı da bozulabiliyor. Gözlerde meydana gelen bozukluklar ise, derece ile belirlenir. Göz numarası yüksek olan kişiler gözlerinin derecesini düşürmek için pek çok farklı yönteme başvurabilir. Göz numarası ise, yapılacak uzman kontrolleri sonrasında daha farklı işlemlerle düşürülebilir.

Haberin Devamı

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte gözlere uygulanan çok sayıda lazer tedavi yöntemleri bulunuyor. Doktorların uygun bulması halinde kişilere lazer tedavileri de yapılabiliyor. Her kişinin göz derecesi farklı olabileceği için, tedavi şekilleri de kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor. Göz numarasını büyütmemek için, kişilerin sürekli olarak verilen gözlükleri ya da lensleri kullanması çok önemlidir.

Gözlük Kullanınca ve Kullanmadan Astigmat, Miyop ve Hipermetrop Yüksek Göz Numarası Değişir mi?

Gözlük numaralarını düşürmenin pek çok farklı yöntem bulunuyor. Doktorlar ise yapacakları muayene sonrasında, kişilere farklı pek çok tedavi yöntemi uygulayabilir. Gözlük takan kişilerin, gözlüklerini hiç çıkarmadan sürekli olarak kullanması gerekiyor. Gözlük kullanmayan kişilerin, göz derecesi hızlı bir şekilde daha fazla büyüyor. Gözlük numaralarını küçültmek için gerçekleştirilen bazı cerrahi operasyonlar da bulunuyor. Doktorların uygun görmesi halinde, hastalara bazı operasyonlar yapılabilir. Gözün miyopluğu, gözün arkaya doğru uzanması nedeni ile, astigmatı da korneanın bükülmesinden dolayı artar. Gözün uzamasını da engellenemez yani miyopinin artması hiçbir şekilde engellenemez.

Astigmatın artışı ise keratokonus adı verilen korneanın sivrileşme hastalığını aklımıza getirir. Astigmatın arttığı kişilerin kesinlikle detaylı kornea topografisi haritalarından da geçirilmesi gerekir. Vücudun en önemli duyu organları arasında yer alan gözlerde ortaya çıkan herhangi bir sorun görme duyusunda gerilemeye ya da göz içinde yanma, batma ve benzeri pek çok şikayetlere yol açtığından dolayı, göz hastalıklarının belirtileri kolay bir şekilde fark edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!