Gezeravcı: Uzay çalışmalarında yeni müjde yakında

Güncelleme Tarihi:

Gezeravcı: Uzay çalışmalarında yeni müjde yakında
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2024 18:33

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı,“Fırlatma operasyonlarını gerçekleştirebilecek bir rampanın işletmesini de kendimiz yapacak şekilde planlamalarımız devam ediyor. Devlet büyüklerimiz ilerleyen süreçte bununla ilgili güzel müjdelerini de uygun gördüklerinde paylaşacaklar. Uzay alanında birbirinden bağımsız 10 hedef koyuldu ve bu hedefe yönelik olarak çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Gençlere Türkiye’nin uzay misyonunu anlatmak için yola çıkan ve ilk olarak Bolu’dan başlayan Gezeravcı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gençlerle buluştu. İlk, orta, lise ve üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Gezeravcı, gençlere Türkiye’nin uzay misyonunu anlattı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bolu Valisi Erkan Kılıç, protokol üyeleri ve çok sayıda gencin katıldığı programda konuşan Gezeravcı 81 ilde gençlerle buluşmaya devam edeceklerinin altını çizdi ve şunları söyledi:

‘TÜRKİYE’NİN UZAY MİSYONUNU ANLATACAĞIZ’
“ABD’den döndükten sonra Türkiye’nin uzay misyonlarına yönelik çalışmalarımızı Bolu’da başlatıyoruz. Bundan sonra 81 ilde onların arasından çıkmış birisi olarak tüm kardeşlerimizin ayağına giderek, Türkiye’nin uzay misyonunu anlatacağız. Amacımız bugüne kadar fazlasıyla hak ettiğimiz ancak mahrum olduğumuz, içimizdeki potansiyeli tekrar ayağa kaldırmak.

Haberin Devamı

‘ÇALIŞMALAR ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR’
Türkiye’nin kendi ürettiği roketin Ay’a sert inişinde kullanacağı yakıt sistemiyle ilgili deney yaptığını ifade eden Gezeravcı, “Yakın süreçte uzaya sert iniş hedefimiz var ve bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor. Amerika’dan tersine beyin göçüyle ülkemize tekrardan dönmüş değerli bir hocamızın önderliğinde, ilgili çalışmalar çok ciddi şekilde devam ediyor. Bu hedefe ilişkin uzaya götürdüğümüz deneylerden bir tanesi de, Ay’a sert iniş yapmak için tasarlanan kendi roketimizin yakıt sistemindeki yanma sürecini simüle eden deneylerden bir tanesiydi. Çalışmalar birbirine entegre. Yapılan çalışma birbirinden bağımsız olarak devam ediyor gibi görünse de, bir diğerini destekler mahiyette devam ediyor. Fırlatma operasyonlarını gerçekleştirebilecek bir rampanın işletmesini de kendimiz yapacak şekilde planlamalarımız devam ediyor. Devlet büyüklerimiz ilerleyen süreçte bununla ilgili güzel müjdelerini de uygun gördüklerinde paylaşacaklar. Uzay alanında birbirinden bağımsız 10 hedefimiz var ve buna yönelik olarak çalışmalarımız devam ediyor.”

BAKMADAN GEÇME!