Gençler geleceği keşfetmeye davetli

Güncelleme Tarihi:

Gençler geleceği keşfetmeye davetli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 14:17

Türkiye’nin dört bir yanındaki lise öğrencilerinin biyoteknolojiden iklim krizine, sürdürülebilirlikten bilimsel düşünceye, birlikte yaşam dinamiklerinden 21’inci yüzyıl yetkinliklerine kadar çeşitli alanlarda kendilerini geliştirmelerini ve farkındalık sahibi olmalarını sağlayacak olan ‘Geleceği Keşfedenler Programı’ başlıyor.

Haberin Devamı

Toplumsal yatırım programları kapsamında Abdi İbrahim ve Bilim Virüsü sosyal girişimi iş birliğinde düzenlenecek olan ‘Geleceği Keşfedenler Programı’, Anadolu ve Fen Liselerinde eğitim alan gençlerin üniversite eğitiminde biyoteknoloji alanına yönelmesini sağlamayı ve bu alanda yetişecek insan gücünün tohumlarını atmayı amaçlıyor.

ÇAĞA UYGUN YETKİNLİKLER KAZANACAKLAR
Program, 21. Yüzyıl Yetkinlikleri, İklim ve Sürdürülebilirlik, Bilimsel Düşünce ve Birlikte Yaşam olmak üzere 4 modülden oluşuyor. Biyoteknoloji her modülün içeriğinde yer alan bir başlık olarak öne çıkıyor. Sosyal girişim ve inovasyon alanında gerçekleştirilecek webinarlar ile gençler güçleniyor. Her bir modül kapsamında farklı atölyeler düzenlenerek, öğrencilerin kendilerini bu alanlarda geliştirmeleri, bilgilerini pekiştirmeleri ve çağa uygun yetkinlikler kazanmaları sağlanıyor. Modülleri tamamlayan öğrencilere bir de sertifika veriliyor. Gençlerin her modülün sonunda geleceği keşfeden cesur, girişimci ve hareket etme cesaretini gösteren bireyler olması da proje amaçları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

SON KAYIT TARİHİ 9 EYLÜL
İlk eğitim modülü olan 21. Yüzyıl Yetkinlikleri için kayıtlar, 9 Eylül 2022 tarihinde sonlanıyor. 21. Yüzyıl Yetkinlikleri modülünde 'Biyoteknolojiyi Keşfedenler', 'Öğrenmeyi Öğrenme', 'İş Birliği ve Etkili İletişim', 'Karmaşık Problem Çözme', 'Duygusal Zekâ' ve 'Eleştirel Düşünce' gibi önemli konu başlıkları yer alıyor. ‘Geleceği Keşfedenler Programı’ hakkında konuşan Abdi İbrahim Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, “Biyoteknoloji gibi dünyanın gündeminde olan bir konunun programımızda yer alması ayrıca kıymetli. Sadece şirketimiz için değil ülkemiz için de biyoteknoloji alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulmasında, gençlerin üniversite eğitimlerinde biyoteknoloji alanını seçmesinde ve onları bu alana teşvik etmede katkısı olacak çok önemli bir projeyi böylece başlatmış oluyoruz” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!