Genç bilim insanları Konya’da toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Genç bilim insanları Konya’da toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 11:49

Üstün Başarılı Genç Bilim insanlarını Ödüllendirme Programı’na seçilen genç bilim insanları yıllık toplantısını 29 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Konya’da yapacak.

Haberin Devamı

Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı’na (GEBİP) seçilmiş genç bilimcilerin akademik etkinliklerini değerlendirmeyi amaçlayan yıllık toplantısı bu yıl 29 Kasım 2013-1 Aralık 2013 tarihlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Konya’da yapılacak.

Toplantı, 29 Kasım 2013 Cuma günü saat 14.00’de Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın açılış konuşmaları ile başlayacak. Ardından TÜBA Konseyi Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özçelik, “Bilim ve Sanat İlişkisi” konulu bir konferans verecek. GEBİP ödül sahibi genç bilim insanları 30 Kasım 2013 Cumartesi günü, gün boyunca 4 paralel oturumda (Fen Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Mühendislik Bilimleri ve Sosyal Bilimler) kendi faaliyet alanlarını tanıtacak ve son bir yılda yürüttükleri araştırmalara ilişkin birer sunum yapacak. Doğa bilimlerinden sosyal bilimlere, mühendislik alanlarından sağlık bilimlerine kadar çok geniş bir yelpazeye yayılmış olan bu sunumlar, tüm ilgilenen dinleyicilere açık olacak. Toplantı, 1 Aralık 2013 Pazar günü genel bir değerlendirme oturumu ve Konya’da yapılacak ziyaretler ile sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!