'Gazi'de reislik yapmış adamım'

Güncelleme Tarihi:

Gazide reislik yapmış adamım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 23:25

Osmangazi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay da ihraç edilenlerden ve şöyle isyan ediyor: “Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrat bir ülkücüyüm. Gazi Üniversitesi’nde öğrenci konseyi başkanlığı yapmış adamım. Benim gibi ülkücüyü, FETÖ’cü diye kimse yiyemez!”

Haberin Devamı

686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Eskişehir’deki Osmangazi Üniversitesi’nden de 16 akademisyen ihraç edildi. İhraç edilen öğretim üyelerinden 9’u profesör. En çok ihraç Eğitim Fakültesi’nde yaşandı. Fakültede 5 öğretim üyesinin görevine son verildi. İhraç edilenlerden Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay, kararı Hürriyet’e şöyle yorumladı: “Türk Eğitim-Sen’in kurucuları arasındayım. Gazi Üniversitesi öğrenci konseyi başkanlığı yapmış bir adamım. Başbuğ Alparslan Türkeş’in son 20 kişilik ekibinde eğitim almış birisiyim. Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Projesi’nin koordinatörüyüm. Daha ne diyeyim? Ben hayata gözlerimi açtığımdan beri ülkücü bir hayat yaşamış biriyim. Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrat bir ülkücüyüm. Bizi FETÖ’cü diye atıyorlar.

Fakülteye geleli üç yıl oldu. Rektörü de tam olarak tanımıyorum. Gazi Üniversitesi’nden bütün hocalarım beni tanır. Benim gibi bir adamın atılması zaten bu olayın sulandırılmasından başka bir şey değil. Gerçek FETÖ’cüler korunurken benim gibi Atatürkçü, vatan sevdalısı, ülkücü bir adam atılıyor. Ben Gazi’de reislik yapmış adamım. Beni nasıl bilmez bu devlet? Benim gibi ülkücü bir adamı FETÖ’cü diye kimse yiyemez. Ben giderim çiftçilik yaparım ama beni kimse vatan haini diye sorgulayamaz. Bana vatan haini denmesi benim zoruma gidiyor. Ben giderim inşaatta çalışırım. 13 çocuklu bir ailenin 12’ncisiyim. Tırnaklarımla kazıyarak geldim. Hiçbir cemaatin, şeyhin müridi olmadım. Ben doktorayı 2008’de bitirdim 5.5 yıl kadro bekledim. FETÖ’cü olsaydım direkt bir yerde kadro bulurdum. Ardından doçent, profesör olurdum. 43 yaşındayım ve yardımcı doçentim.”

HARVARD’DA ENSTİTÜ BİTİRDİK
Yine Eğitim Fakültesi’nden ihraç edilen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selahattin Turan da karara, “Ömrümüzü verdik, bir gecede atmışlar, olur mu ya...” sözleriyle tepki gösterdi. Turan şöyle devam etti: “Bu örgütle hiçbir maddi manevi bağım yok. Bence hassas davranılmıyor. Zulüm yapılıyor. Üniversite bünyesinde oluşturulan komisyonlar var. Bunlar genelde rektöre yakın adamlardan oluşur. Komisyonlar uyduruk. 10 dakikalık sürede beni hainlikle suçluyor, üniversiteden atıyor. Sorgularda 10 dakika süre veriyor, çoğunu sorguya bile almadan ihraç ediyorlar. Neden suçlandığımızı bile bilmiyoruz. İyice rayından çıktı bu işler. Üniversitelere ve rektörlere bırakılamayacak kadar stratejik önemi olan bir konu. Biz 30 yılımızı verdik ya... Ömrümüz geçti. Harvard’da enstitü bitirdik. Dünyanın en iyi okullarında okuduk. Bir gecede atmışlar olur mu ya... Örgütle hiçbir bağım yok. 6 aydır araştırıyorlar hiçbir şey bulamadılar. Çok ciddi ihlaller yapılıyor. Bu katliamı bu ülke kaldıramaz, yazık oluyor. 40 bin sayfa metin yazdım şimdiye kadar. Projeden, bilimden hiçbir şeye vaktim olmadı. Saat 07.00’de gelir 22.00’de giderim evime.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!