Galatasaray kuraları çekildi... 50 şanslı öğrenci

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray kuraları çekildi... 50 şanslı öğrenci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 07:00

Galatasaray Üniversitesi’ne bağlı Galatasaray İlkokulu’na bu yıl alınacak 50 öğrenci için kura çekimi dün gerçekleştirildi. Bu yıl 9 bin 850 kişinin 500 TL karşılığında başvurduğu kura sonucunda kazanan 50 öğrenci Galatasaray İlkokulu’nda ücretsiz eğitim görecek.

Haberin Devamı

Dün saat 11.00’de milli piyango yöntemiyle gerçekleştirilen kuraya, Beyoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Şube Müdürü Dr. Mehmet Toyran, İstanbul 39’uncu Noterliği Başkatibesi Şengül Tatar, Galatasaray Lisesi Müdür Yardımcısı Sabriye Açıkalın ve Galatasaray İlkokul Müdürü Ferda Önengüt Yapar katıldı.

İNTERNETTE CANLI YAYINLANDI

Veli ve öğrencilerin alınmadığı çekiliş, internet üzerinden canlı olarak yayınlandı. Kura çekimi sırasında 4 küreden düşen üzerinde 0’dan 9’a kadar rakamların yazılı olduğu topların oluşturduğu 4 basamaklı sayılar kazanan öğrencileri belirledi. Birkaç defa kürelerdeki topların eksik düşmesi nedeniyle 4 basamaklı sayı oluşmayınca çekiliş tekrarlandı. Teknik aksaklıktan kaynaklanan bu durum kura sonucunu heyecanla bekleyen veliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

KAYIT BEYANI ŞART

Kura sonucunda kayıt hakkı kazanan 50 öğrencinin velileri 5-6 Temmuz tarihlerinde kayıt beyanında bulunacak. Beyanda bulunmayanların kayıt hakkı düşecek. Kayıt beyan süresi dolduğunda 50 kişilik kontenjanın dolmaması halinde 18 Temmuz Pazartesi günü saat 11.00’de aynı sistemle yeniden kura çekilişi yapılacak.

Galatasaray kuraları çekildi... 50 şanslı öğrenci

BAŞVURU KÂĞIDI EVDE KALDI

Kura için başvuran velilerden biri olan Şehnaz Arıkan, çekilişin internette canlı yapılmasına rağmen Galatasaray Lisesi yakınındaydı. Ancak aday numarasının yazıldığı başvuru kâğıdını evde unuttuğu için velisi olduğu yeğeninin kurayı kazanıp kazanamadığını öğrenemeyen Arıkan, “Yeğenim Zeynep Pınar 6 yaşında ve çok yetenekli bir kız. Yeteneklerinin gelişmesi ve iyi yönlendirilmesi için Galatasaray’a başlamasını çok istiyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!