Galatasaray İlkokulu’nda kura heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray İlkokulu’nda kura heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 20:30

Galatasaray İlkokulu’na 2017-2018 eğitim yılında birinci sınıfa alınacak 50 öğrenci noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendi.

Haberin Devamı

Bazı aileler sevinç çığlıkları atarken, kazanamayanlar ise “Kısmet değilmiş” dedi. Başvurular ise, Galatasaray Eğitim Vakfı’na 3 milyon 132 bin 350 lira gelir kazandırdı. Bu yıl 4 bin 819 kişi başvuruda bulundu. Kura ücreti ise 650 liraydı. Adayların sadece 50’si Galatasaray İlkokulu’na başlamaya hak kazandı. İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Lisesi’nde yapılan çekiliş için aileler okulun bahçesini doldurdu. Etkinliğin sunuculuğunu geçen yıl olduğu gibi okulun mezunlarından oyuncu Tarık Papuççuoğlu üstlendi. Kura çekimi öncesi Anneler Günü’nü kutlayan Papuççuoğlu, “Kazanamayan anne-babalar üzülmesin rica ediyorum. Burada sadece şans etkili” dedi.

‘EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ’

Mutlu olan aileler kadar üzülenler de vardı. Kürelerden düşen toplar sonrası belirlenen sayılar açıklandığında kazananlar sevinç çığlıkları atarken, bahçeyi dolduran diğer aileler alkışlarla sevinçlere ortak oldu. Mutluluğu yaşayanlardan biri de Doğan ailesiydi. Birinci sınıf için çekilişe katılan Nehir Doğan’ın annesi, babası, anneannesi ve halası okulun bahçesine birlikte geldiler. Anne Ahu Doğan, “Hayatımın en güzel Anneler Günü hediyesi” diyerek göz yaşlarına hakim olamadı. Baba Eray Doğan, “Çok mutlu oldum, hiç beklemiyorduk. Beşiktaşlıyım ama çıkarsa Galatasaraylı olacağım diye söz verdim. Artık sözümü tutmak zorunda kalacağım” dedi. Anneanne Nilgün Ceylan, “Ailecek geldik. Çok sevindim hayırlı olsun. Kızım Galatasaraylı’ydı, şansına da burası oldu çok sevindik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘İKİ NUMARAYLA KAÇIRDIK’

Bir başka kazanan, sayının duyurulmasıyla arkadaşına sarılarak ağlayan Nazife Ünal ise tavsiye üzerine çekilişe katıldıklarını ancak hiç çıkacağını tahmin etmediklerini belirtti. Çekilişin sonlarına doğru gelinirken ümitler de azalmaya başladı. Kazanan son numaralardan olan Seher Gürvardar, “Babası kızımı baleye götürdü. Tek geldim. Şaşkınım, hala inanamıyorum. Yüzde 1 ihtimaldi” diyerek sevinçli olduğunu ifade etti. Kurayı bir ya da iki puanla kaçıran aileler ise üzgündü. Seda Kandıra Oral, “İstediğimiz bir okuldu. Namını çok duyduk. Ama çok az kişi alınıyor. İlerisi için de güzel olabilecekti ama şanssızlık. İki puanla kaçırdık. 3 bin 334 çıktı, biz 3 bin 332’ydik. Çok heyecanlandık ama kısmet değilmiş” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!