Fragman Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Fragman Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Fragman Ne Demek, Ne Anlama Gelir Fragman Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2022 19:42

Fragman kelimesi Fransızca kökenlidir. 20. yüzyılın sonlarında ilk sinema filminin çekilmesiyle, bu kelime evrensel bir sinema terimi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kelimenin kökü olan fragment, bir bütünü oluşturan parça demektir. Sinemada da bir filmin en dikkat çekici sahnelerinden oluşan 1 - 2 dakikalık tanıtım filmlerine fragman denir. Fragman ne demek? Fragmanın özellikleri ve teaser ile farkları nelerdir? İşte, merak edilen detaylar.

Haberin Devamı

 Sinema tarihinde ilk film 1895 yılında Fransa'da çekilmiştir. İlk fragman ise 1902 yılında izleyiciyle buluşmuştur. 

 Fragman Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 İzleyiciye filmle ilgili bilgi vermek için hazırlanan ve içinde filmden sahneler barındıran tanıtım videolarına fragman denir. 

 Fragmanın TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Fragmanların amacı izleyicide merak uyandırmaktır. Bu nedenle fragmanlarda, filmin en komik ve ilgi çekici sahneleri yer almalıdır.

  Fragmanların başında filmin adı, başrol oyuncuları, senaristi ve yönetmeni yazar. Yönetmenin ya da filmin aldığı ödüller de kısa tanıtım filmlerinin başında yazar. Daha ilgi çekici olması için fragmanların çoğunda müzik ve dış ses kullanılır.

  Fragmanlar birçok sahneden oluşur. Teaserde ise genelde bir sahneye yer verilir. Teaserde filmde yer almayan sahneler, çekim arkası ve yönetmenin ya da oyuncuların röportajları yer alabilir. Fragmanlarda ise sadece filmin sahneleri vardır. 

Haberin Devamı

 Örnek Cümleler

  1- Fragmanını izleyince büyük beklentilere kapılıp sinemada izlediğimiz filmi ikimiz de beğenmedik. 

 2- Lars Von Trier'in Avrupa adlı son filminin fragmanını izledin mi?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!