Fırtına Ve Kar Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Fırtına Ve Kar Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 16:14

Manzum eserlerde, mevsimler ve mevsimlere dair belli başlı özellikler sembol olarak kullanılır. Örneğin ilkbaharın gelmesi, mevsimlerin çiçek açması, umudun, yeniden başlamanın ve aşkın simgesidir. Sonbahar ise, eski çağlardan bu yana hüzün ve ayrılık mevsimi olarak nitelendirilir. Kış mevsimi de, kar ve fırtına gibi imgelerle birlikte hayatın zorluklarını anlatmak için sık sık kullanılır. Fırtına ve Kar adlı eseri tüm yönleriyle derledik.

Haberin Devamı

  Kış mevsiminin sembol olarak kullanıldığı diğer manzum eserlerden ve romanlardan bazıları şunlardır: 

 1- Orhan Pamuk - Kar

 2- William Shakespeare - Kış Masalı

 3- Italo Calvino - Bir Kış Mevsimi Eğer Bir Yolcu

 4- Nikolay Ostrovski - Fırtına Çocukları

 5- Paul Auster - Kış Günlüğü 

 Fırtına ve Kar Kimin Eseri ve Kim Tarafından Yazılmıştır? 

 İlk baskısını 1919 yılında yapan Fırtına ve Kar adlı kitap, Orhan Seyfi Orhon tarafından yazılmıştır. Yazarlık dışında gazeteci ve politikacı kimliğiyle de tanınan Orhan Seyfi Orhon, 23 Ekim 1890 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlk gençlik yıllarında okuduğu, Ziya Paşa, Tevfik Fikret ve Muallim Naci gibi yenilikçi şairlerden etkilenen yazar kısa bir dönem Servet-i Fünun dergisinde de yazdı. 

 Hazırladığı Yahya Kemal ve Ziya Gökalp'ın biyografileri büyük ilgi gördü. Kaleme aldığı mizah yazılarında batıl inançları, hurafeleri ve toplumun aksayan yönlerini hicvetti. Asri Kerem adlı kitabında Aslı ile Kerem hikayesini, günümüze uyarladı. 

Haberin Devamı

 Yazdığı tek roman Çocuk Adam, 1943 yılında yayımlandı. Denem ve antoloji türünde de eserler veren Orhon Seyfi Orhon, şiirlerinde hem hece ölçüsünü hem de aruz veznini başarılı bir şekilde kullandı. 

 Fırtına ve Kar Konusu 

 Fırtına ve Kar, Orhon Seyfi Orhon'un yayımladığı 8 şiir kitabından biridir. Eserin en önemli özelliği, şairin ilk şiir kitabı olmasıdır. 1919 yılında yayımlanan Fırtına ve Kar'da Orhon Seyfi Orhon'un gençlik yıllarında kaleme aldığı şiirler yer alır. 

 Fırtına ve Kar Özeti 

 40 sayfa olan Fırtına ve Kar kitabında Orhon Seyfi Orhon'un kaleme aldığı 18 şiirden oluşur. Bazı şiirlerde milli duygular ön plana çıkarken bazılarında aşk, ayrılık ve yalnızlık gibi bireysel konular işlenmiştir. 

 Fırtına ve Kar Türü ve Özellikleri 

 Fırtına ve Kar bir şiir kitabıdır. Kitapta hece ölçüsüyle yazılan şiirler, daha açık ve anlaşılır bir üslupla yazılmıştır. Aruz vezniyle yazılan şiirlerde ise Osmanlıca tamlamalar ve Divan edebiyatında okumaya alışık olduğumuz mazmunlar ağırlıktadır. Fırtına ve Kar, Orhon Seyfi Orhon'un ilk kitabı olmasına rağmen dönemin edebiyatçıları ve okurlar tarafından oldukça beğenilmiştir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!