Firavun İmanı Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Firavun İmanı Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 16:15

Firavun imanı kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Sorusuna Tağrık Buğra cevabı verilmelidir. Tarık Buğra, Firavun imanı adlı eserinde, Kurtuluş savaşı Kuvâyı milliye ile Çerkez Ethem dönemlerini anlatmaktadır. Satılmışlar, çıkarcılar, üç kağıtçılarla vurguncularla cefakar yiğitlerin mücadelesini anlatmaktadır. Firavun imanın kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özellikleri hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Firavun İmanı, Kurtuluş savaşını konu alan Tağrık Buğra eseridir. Firavun İmanı adlı eser ilk baskı olarak 1976 yılında yayınlanmıştır. Tağrık Buğra firavun İmanı’nında üç kağıtçılar, çıkarcılarla satılmışlara karşı mücadele eden yiğitlerin kurtuluş yolculuğunu anlatmaktadır.

  Firavun İmanı Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? 

 Firavun İmanı Tarık Buğra’nın eseridir. Millet ve ulus meselelerini konu alan eserleriyle tanınan yazar, Küçük Ağa ve Küçük Ağa Ankara’ da adlı eserlerinde de kurtuluş savaşını konu almıştır. Kurtuluş savaşını konu aldığı üçüncü eseri ise Firavun İmanı olmuştur.

  Özeti

  Firavun İmanı adlı eserinde Tarık Buğra, kurtuluş savaşı yıllarını anlatmaktadır. Üçleme olarak yazdığı eserlerin sonuncusu Firavunun İmanı, entrikacılar, satılmışlar, hainlere karşı barış mücadelesi veren yiğitleri konu almıştır. Sakarya Meydan Muharebesi konusu başlangıç ve sonrasına dair tespitlerde bulunmuştur. Tağrık Buğra eserlerini sadece yaşadığı dönemler ve gözlemlerine dair yazmamış olup, okuyup dinlediği konuları da yazmıştır. 

 Türü 

Haberin Devamı

 Firavun İmanı adlı eserin konusu, Romandır. Kurtuluş savaşı yıllarının zor koşullarını anlatmaktadır. Süleyman Tarık Buğra, Cumhuriyet dönemi yazarları arasında bulunmaktadır. Gazeteci, Roman, hikaye, fıkra ve oyun yazarıdır. 2 Eylül 1918 doğmuş ve 26 Şubat 1994 yılında hayatını kaybetmiştir. Tağrık Buğra' nın bir kızı vardır ve adı Ayşe Buğra'dır. Ayşe Buğra iş insanı Osman Kavala ile evlidir.

  Konusu 

 Firavun İmanı, Kuvâyi Milliye ruhunu, kurtuluş mücadelesi ve isyancıları anlatmaktadır. Sakarya Meydan Muharebesinde düşman işbirlikçileriyle vatan hainlerini yazmıştır. İhanetçiler, üç kağıtçılar ve düşman işbirlikçilerini konu aldığı eserinde mücadeleden ve vatan savunmasından vazgeçmeyen Kuvâyi Milliye ruhunu anlatmaktadır. 

 Özellikleri 

 Firavun İmanı romanında Tarık Buğra, isyancılar, vatan hainleri, satılmışlar ve her devrin adamı denenleri anlatmaktadır. Roman kahramanları; Mehmet Akif Ersoy, Ali Yusuf bey, Hasan Basri Çantay, Çolak Salih, Hüseyin Avni beydir. Firavun İmanında, kötü karakter Ali Yusuf, gayri meşru bir çocuktur ve bu durumun intikam ateşiyle yanmaktadır. Kötülük yapmaktan çekinmeyen hatta zevk alan Ali Yusuf, karaborsacılık yaptığından okuldan atılmıştır. Ardından gazete çalışır, bir bakana şantaj yaparak koltuğundan etmiştir. Firavun İmanı Zile isyanını ve bastırılışını da konu almaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!