Fausto Veranzio neyi buldu ya da icat etti? Fausto Veranzio buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Fausto Veranzio neyi buldu ya da icat etti Fausto Veranzio buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2022 15:13

İnsanoğlunun çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiş olan icatlar bulunmaktadır. Tarihteki pek çok bilim adamı buluşunun kabul görmesi için denemler yapmaktadır. Bazı buluşlarda fiziksel olarak deneme yapmayı gerektirmektedir. Paraşütün icadı da bu bağlamda ele alınması gereken bir icat olmaktadır. Paraşüt, Fausto Veranzio tarafından icat edilmiştir. Peki, Fausto Veranzio neyi buldu ya da icat etti? Fausto Veranzio buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Fausto Veranzio çok sayıda denemler yaparak icadının başarılı sonuçlara ulaşması için gerekli olan her yola başvurmuştur. Paraşütü icat eden Fausto Veranzio çok sayıda deneme yapmanın kendini başarıya ulaştırdığını ifade etmektedir.

 Fausto Veranzio Neyi Buldu ya da İcat Etti?

 Fausto Veranzio meraklı bir bilim adamı ve girişimci olarak ifade edilmektedir. Fiziksel olarak yaptığı sayısız deneme ile buluşunu başarıya taşıyan bu bilim adamı pes etmeyerek çalışmalarına devam etmiştir. Fausto Veranzio, paraşütü ortaya çıkaran ilk kişi olarak bilinmektedir. Bu nedenle paraşütün mucidi olarak Fausto Veranzio gösterilmektedir.

 Paraşüt hava akımı sayesinde insanların havada kalmasını sağlayarak yere de güvenli bir şekilde iniş yapmaları için gereken bir mekanizma ile hazırlanmış bir icat olarak belirtilmektedir. En çok askeri alanda kullanılan paraşütler günümüzde sivil insanların da kullandığı bir gereç olmaktadır. Paraşütler özellikle yaz mevsiminde insanların eğlenceli zaman geçirmek için tercih ettikleri bir aktivite olarak belirtilmektedir.

Haberin Devamı

 Fausto Veranzio Buluşları ve Bilime Katkıları

 Fausto Veranzio, paraşütü ortaya çıkaran Hırvat asıllı bir bilim adamı olmaktadır. Farklı bölgelere seyahat eden Fausto Veranzio bir piskopos ve bilim adamı olarak görev yapmaktadır. Leonardo Da Vinci'nin çizimlerinin etkisinde kalarak paraşüt çizimini tasarlamıştır.

 Paraşüt, havanın kaldırma kuvvetinden faydalanılarak yavaşça yere inmeyi sağlayan bir nesne olmaktadır. Bu alanda çalışma yapan Leonardo da Vinci, Fausto Veranzio'ya örnek teşkil etmiştir. Ancak Fausto Veranzio'nun çizimleri Leonardo Da Vincinin çizimlerinden çok daha iyi olduğu ifade edilmektedir. Fausto Veranzio kendi tasarladığı paraşütünü St. Mark's Çan Kulesi'nden atlayarak test etmiş ve kendi paraşütünü kendi yapan , deneyen ilk bilim adamı olarak tarihe geçmiştir.

 

BAKMADAN GEÇME!