Fair Play için doğmuş

Güncelleme Tarihi:

Fair Play için doğmuş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 12:00

Trabzon'da geçen yıl düzenlenen Okullararası Kros İl Birinciliği yarışmasında, düşen arkadaşını kaldırmak için ilk sırada götürdüğü yarışı bırakan ve Dünya Fair Play Büyük Ödülü’ne layık görülen İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Coşkuner, mahalle arkadaşına yaptığı jestle yine beğeni topladı.

Haberin Devamı

Bir dershane tarafından üniversiteye kadar bursla ödüllendirilen Hilal, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen arkadaşının da dershane imkanlarından ücretsiz yararlanmasını sağladı.

Dünya Fair Play Büyük Ödülü’ne layık görülerek herkesin takdirini kazanan Trabzon 24 Şubat İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Hilal Coşkuner (12), çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirilmeye devam ediyor. Hilal Coşkuner’e son olarak bir dershane tarafından üniversiteye kadar ücretsiz kurs bursu verildi. Teklifi kabul eden Hilal Coşkuner, bursunu almaya gittiği dershane yöneticilerine sürpriz yaptı. Fair Play ve yardımlaşma ruhunu her fırsatta gösteren Hilal Coşkuner, maddi durumu iyi olmayan fakat derslerinde çok başarılı arkadaşı Hilal Öztürk’ü de yanında götürdü. Dershane Müdürü Nermin Canalioğlu ile görüşen Coşkuner, “Derslerinde başarılı ancak dershaneye gidemiyor. Hilal’e de burs verir misiniz?” teklifini sundu. Hilal’in maddi durumu iyi olmayan arkadaşının daha iyi eğitim görmesini sağlamak için gösterdiği çabadan etkilendiklerini söyleyen Nermin Canalioğlu, “Bu çok güzel bir örnek. Hem medeni cesaretini ortaya koydu. Hem de arkadaşının o haklardan yararlanmasını sağladı. Hilal çok iyi kalpli bir çocuk. Biz de liseyi bitirip üniversiteyi kazanana kadar ona destek sağlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

BİRLİKTE BÜYÜDÜK

Arkadaşı Hilal Öztürk'le birlikte büyüdüklerini belirten Hilal Coşkuner de, “Biz Hilal ile aynı apartmanda beraber büyüdük. Onun da benim gibi dershaneye gidecek durumu yoktu. Dershaneye tek başıma gitmek istemediğim için yanımda arkadaşımı da götürdüm” dedi. Arkadaşının bu jesti karşısında duygulanan Hilal Öztürk ise, “Babamın sabit bir işi yok. Serbest çalışıyor. Çok mutluyum. Bana bu fırsatı verenlerin yüzünü kara çıkarmayacağım“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!