Fabrika gibi lise

Güncelleme Tarihi:

Fabrika gibi lise
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2024 12:30

Teknik Anadolu Lisesi'nin plastik teknolojileri alanında eğitim gören öğrencileri hem öğreniyor hem de eğitim ekonomisine katkı sağlıyor. Okul, öğrencilerin ürettiği balonlu naylon için sadece bu yıl 1 milyon TL ciro hedefliyor.

Haberin Devamı

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bulunan döner sermaye uygulamasında 140 öğrenci plastik teknolojileri alanında eğitim görüyor. Öğrenciler plastik kalıp ve işleme atölyelerinde erken yaşlarda iş hayatına hazırlanıyor. Okulun 10'uncu sınıf plastik öğrencisi Sudenaz Nacer, "Bu alandan mezun olduktan sonra iş bulabileceğimi düşünüyorum. Çünkü plastik her alanda kullanılan bir ürün. Bence bu çok önemli bir kriter. Şanslıyız çünkü gelecekte iş bulma sıkıntısı yaşamayacağız" dedi.

'830 ÖĞRENCİMİZ VAR'
Okul Müdürü Sibel Gümüş, "Okulumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yapılan çerçeve protokol kapsamında eğitim veren bir proje okulu. Altı farklı alanda eğitim vermekteyiz. 830 öğrencimiz mevcut. 140 öğrencimiz plastik teknolojileri alanında eğitim görmekte. Eğitimimizi, takım halinde çalışabilme, karar verebilme, sorun çözebilme ve sorumluluk alabilme gibi temel kazanımlara sahip bireyler yetiştirecek şekilde modellemeye çalışıyoruz. Bu süreçte en büyük destekçimiz olan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası ve büyük, küçük çaptaki işletmelerimiz için üretim yapıyoruz. Bu yıl 1 milyon TL ciro elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

'600 ÖĞRENCİMİZİ SAHAYA KAZANDIRDIK'
Plastik teknolojileri alan şefi öğretmeni Yusuf Yalvaç da "Manisa, plastik üretiminde önemli bir mekkez. Burada plastik kalıp ve plastik işleme olarak iki alanda eğitim vermekteyiz. Şu ana kadar 600 öğrencimizi sahaya kazandırdık" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!